Protestantse Gemeente Pesse Stuifzand Fluitenberg

Wie zijn wij?

De Protestantse Gemeente van Pesse, Fluitenberg en Stuifzand is een kleine actieve gemeenschap waar 'ontmoeting en verbinding' kernwoorden zijn in de omgang met het Evangelie, met elkaar en met de samenleving.

Je kunt op allerlei manieren aankijken tegen de verzameling mensen die zich kerk noemt, maar wat daadwerkelijk onze identiteit bepaalt is dat we ‘gemeente van Christus’ zijn. Ons geloof in de Levende, ons geraakt zijn door de Liefde van God, ons vertrouwen dat we geliefde kinderen van God zijn, ons geroepen weten om Jezus na te volgen: dat bepaalt wie we zijn. We zijn er niet ‘om onszelf’, we zijn er om de wereld te dienen. Zoals God de wereld heeft liefgehad, zo zijn wij geroepen om in de wereld die liefde zichtbaar en tastbaar te maken. Zo willen we een oefenplaats zijn, waar we ons laten voeden en inspireren, waar we bemoedigd en getroost worden, waar we worden aangevuurd om onze roeping te volgen. 

De liefde van God laten zien dus….
In onze gemeente vatten we dit samen met de woorden:
gastvrijheid – generaties – gemeenschap - groei

En we omschrijven dat zo:
  • Wij willen een gastvrije gemeente van Christus zijn, waarin ‘ontmoeting en verbinding’ centraal staan.
  • We willen een gemeente van Christus zijn waar alle generaties zich thuis, veilig en welkom voelen: gehoord, gezien, gekend.
  • We willen een gemeente van Christus zijn die letterlijk en figuurlijk laagdrempelig is voor onze omgeving: actief betrokken in de dorpen waarin we wonen, in verbinding met wat daar speelt, open en aandachtig naar de hele gemeenschap.
  • We willen nadrukkelijk een eigentijdse gemeente van Christus zijn waar ‘groei’ in zit! Groeien in geloof en navolging, dat om te beginnen. Groeien in aantal is mooi meegenomen…
terug