Ontmoetingskerk

Wie zijn wij?

De PKN gemeente van Pesse, Fluitenberg en Stuifzand is een kleine actieve gemeenschap waar 'óntmoeting en verbinding' kernwoorden zijn in de omgang met het Evangelie, de samenleving en onder elkaar

Je kunt op allerlei manieren aankijken tegen de verzameling mensen die zich kerk noemt, maar wat daadwerkelijk onze identiteit bepaalt is dat we ‘gemeente van Christus’ zijn. Ons geloof in de Levende, geraakt door de Liefde van God, ons vertrouwen dat we geliefde kinderen van God zijn, ons geroepen weten om Jezus na te volgen: dat bepaalt wie we zijn. We zijn er niet ‘om onszelf’, we zijn er om de wereld te dienen. Zoals God de wereld heeft liefgehad, zo zijn wij geroepen om in de wereld die liefde zichtbaar en tastbaar te maken. Onze kerkelijke gemeente is een vehikel om die roeping gestalte te geven, maar ook als een plek waar we ons kunnen laten voeden, waar we bemoedigd worden en getroost, waar we aangevuurd worden.

De liefde van God laten zien dus….
In onze gemeente vatten we dit samen met de woorden:

gastvrijheid – generaties – gemeenschap  en groei.

En we omschrijven dat zo:
 
  • Wij willen een gastvrije gemeente van Christus zijn, waarin ‘ontmoeting en verbinding’ centraal staan.
  • We willen een gemeente van Christus zijn waar alle generaties zich thuis, veilig en welkom voelen: gehoord, gezien, gekend.
  • We willen een gemeente van Christus zijn die letterlijk en figuurlijk laagdrempelig is voor onze omgeving: actief betrokken in de dorpen waarin we wonen, in verbinding met wat daar speelt, open en aandachtig naar de hele gemeenschap.
  • We willen nadrukkelijk een eigentijdse gemeente van Christus zijn waar ‘groei’ in zit! Groeien in geloof en navolging, groeien in aantal is mooi meegenomen…
terug