Ontmoetingskerk

Taakgroep Kerk & Jeugd

Jeugdwerk

 

KINDEREN (0-11 jaar)

Oppas:

In de Ontmoetingskerk is elke week een oppas aanwezig voor de kleintjes. Daar kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar lekker spelen.

Kindernevendienst:

Elke zondag kun je naar de kerk, maar een uur stil zitten valt vaak niet mee. Tijdens de preek mag je met je leeftijdsgenoten naar de kindernevendienst.

We luisteren met elkaar naar verhalen uit de Bijbel, maar in onze eigen taal en tijd geschreven. Naar aanleiding van het verhaal wordt hierover gepraat met elkaar, gaan we zingen, tekenen, kleuren of maken een knutselwerkje.

Buiten de kerkdiensten proberen we bijzondere momenten met de kinderen van de basisschool te organiseren. Zoals bijvoorbeeld een filmavond. Het schooljaar wordt afgesloten met een gezellige ochtend of middag.

Samen met de dominee wordt feestelijk afscheid genomen van alle groep 8 kinderen in een bijzondere eredienst.

Vanuit de Kindernevendienst werken wij met een Ouderapp. Via deze app wordt u als ouder op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en laatste informatie vanuit de Kindernevendienst. Wilt u toegevoegd worden aan deze app dan kan dit via het telefoonnummer van Karla ten Oever.

Mochten er toch nog vragen zijn of heb je suggesties, laat het ons even weten. Ook wanneer het je (jong of oud) leuk lijkt om ons team te versterken horen wij het natuurlijk graag.

Groeten van team KinderNevenDienst

Karla ten Oever

Mailadres: knd@pknpesse.nl

Activiteiten:
Overstapdienst

Paas- en kerstproject

JEUGD EN JONGEREN (12-16 JAAR)

Sonar:

Voor de jeugd van 12 tot 17 jaar zijn er Sonar-bijeenkomsten. Elke derde zondag van de ONEVEN maanden ben je vanaf 9.45u welkom, boven in de Ontmoetingskerk. Terwijl jouw ouders de preek moeten aanhoren kom jij samen met leeftijdgenootjes bij elkaar om op een ontspannen manier over het geloof te praten. We luisteren naar liedjes, bespreken een Bijbeltekst en doen wat creatiefs of sportiefs. Volg ons op Facebook of Instagram voor een voorproefje van de aankomende Sonarbijeenkomsten!

Facebook:@sonarjeugd

Instagram: Sonarpesse

E-mail: sonar@pknpesse.nl

Sonar+:

Naast de Sonarbijeenkomsten is er ook Sonar+. Tijdens Sonar+ gaan we samen eten, bespreken we een bijbels onderwerp en doen we een activiteit. Deze bijeenkomsten zijn op de derde zondag van de EVEN maanden van 17.00u – 18.30u, boven in de Ontmoetingskerk.

Activiteiten:

Sirkelslag Young
Eén keer per jaar wordt er vanuit de landelijke PKN Sirkelslag Young georganiseerd. Ook de jongeren van Sonar doen hieraan mee.

Sport en spel

Kerst- en PaasChallenge

 

JONGEREN en JONG VOLWASSENEN (17-25 jaar)

Meetingpoint 18+:

Meeting Point 18+' is een enthousiaste jongvolwassenengroep, die ongeveer één keer per maand samenkomt.

Deze avonden worden door wie het leuk vindt om de beurt voorbereid. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het met elkaar gaat, maar er is ook aandacht voor verschillende actuele thema's.

 

En ook het geloof en de bijbel worden besproken. We luisteren naar elkaar  en leren van elkaar hoe wij dit met ons meenemen in het dagelijks leven.

Juist in het drukke leven van een student, pas getrouwde of kersverse ouder is het fijn om hier even de tijd voor te nemen.

De bijeenkomsten zijn dan ook volledig vrijblijvend; sommigen sluiten twee keer per jaar aan en anderen zijn er elke maand bij.

De locatie en het tijdstip wordt in de groepsapp gestuurd, en ieder is van harte welkom!

Ben jij één van de jongvolwassenen (tussen de 18 en 35) die nog niet in de groepsapp Meeting point 18+ zit, dan kun je Wilmer de Weerd (tel: 06- 34734492) altijd een berichtje sturen.

Hij voegt je toe en wie weet kun jij de volgende bijeenkomst al mee doen.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten organiseren we ook iets aan het begin en einde van het seizoen.

Dit bestaat vaak uit een leuke activiteit met een hapje en drankje!

Activiteiten:

Examenbloem
Voordat jongeren hun examen ingaan krijgen ze van de kerk een bloem en een mars aangeboden. Dit om de jongeren te bemoedigen.

 

Onze jeugdouderling is Tineke Westert.

Je kunt haar bereiken via t.westert@pknpesse.nl 

terug