Protestantse Gemeente Pesse Stuifzand Fluitenberg

Taakgroep Kerk & Jeugd

Overzicht van ons kinder- en jeugdwerk

KINDEREN (0-11 jaar)

Welkom op zondag: oppas is geregeld!
In de Ontmoetingskerk is elke zondagmorgen (tijdens de eredienst) een oppas aanwezig voor de kleintjes. Daar kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar lekker spelen.

Kindernevendienst
Elke zondag kun je naar de kerk, maar een uur stil zitten valt vaak niet mee. Tijdens de preek mag je met je leeftijdsgenoten naar de kindernevendienst. We luisteren met elkaar naar verhalen uit de Bijbel en gaan daar op een leuke en gezellige manier mee aan de slag. Rond de grote feesten (Kerst, Pasen) hebben we een bijzonder project.
Wanneer je in groep 8 zit, dan vieren we aan het eind van het seizoen een 'overstapdienst': daarin is aandacht voor de overstap die je gaat maken, op school en in de kerk. 
Vanuit de Kindernevendienst werken wij met een 'ouderappgroep'. Via deze appgroep wordt u als ouder op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en laatste informatie vanuit de kindernevendienst. Wilt u toegevoegd worden aan deze app? Laat het even weten! Ook andere vragen, suggesties of belangstelling om mee te draaien in ons team: van harte welkom! 
Je kunt de kindernevendienstleiding bereiken via knd@pknpesse.nl

Kinderwerk Ontmoetingskerk
Niet alleen op zondag zijn we er voor de kinderen. Gedurende het jaar zijn er ook andere leuke (binnen- en buiten)activiteiten voor de kinderen. Er is een jaarprogramma in ieder seizoen. Wil je er mee over weten? Stuur een mailtje naar kinderwerk@pknpesse.nl


Kindercatechese & Basics
Voor de kinderen van groep 5 en 6 is er ieder seizoen een korte serie catechesebijeenkomsten. Het ene jaar gaat het over 'de doop', het andere jaar gaat het over 'de Maaltijd van de Heer (avondmaal)'. Zo raken de kinderen vertrouwd met de betekenis en de bedoeling van deze sacramenten. Meer weten? Mail naar dsmariannepaas@pknpesse.nl


JEUGD EN JONGEREN (12-16 JAAR)

Sonar
Voor de jeugd van 12 tot 17 jaar zijn er Sonar-bijeenkomsten. Elke derde zondag van de ONEVEN maanden ben je vanaf 9.45 uur welkom, boven in de Ontmoetingskerk. Daar hebben we een interactieve bijeenkomst, waar jij samen met leeftijdgenoten op een ontspannen manier over het geloof kunt praten. We luisteren naar muziek, bespreken een Bijbeltekst, bidden met elkaar en doen wat creatiefs of sportiefs. Volg ons op Facebook of Instagram voor een voorproefje van de aankomende Sonarbijeenkomsten! 
Zie ons op Facebook en op Instagram 
Wil je contact zoeken? Dit is het e-mailadres: sonar@pknpesse.nl

Sonar+
Naast de Sonarbijeenkomsten is er ook Sonar+. Tijdens Sonar+ gaan we samen eten, bespreken we een bijbels onderwerp en doen we een activiteit. Deze bijeenkomsten zijn op de derde zondag van de EVEN maanden van 17.00u – 18.30u, boven in de Ontmoetingskerk.

Overige activiteiten

  • Sirkelslag Young
  • Sport en spel
  • Kerst- en PaasChallenge

JONGEREN en JONG VOLWASSENEN (17-25 jaar)

Meetingpoint 18+
Meeting Point 18+' is een enthousiaste jongvolwassenengroep, die ongeveer één keer per maand samenkomt. Deze avonden worden door wie het leuk vindt om de beurt voorbereid. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het met elkaar gaat, maar er is ook aandacht voor verschillende actuele thema's. We proberen vragen van onze tijd te verbinden met de boodschap van de Bijbel en met geloven. Contactpersoon voor deze groep is Wilmer de Weerd. Je kunt hem bereiken door een berichtje te sturen naar 06- 34734492

terug