Protestantse Gemeente Pesse Stuifzand Fluitenberg

Taakgroep Kerk & Jeugd

Overzicht van ons kinder- en jeugdwerk

KINDEREN (0-11 jaar)

Welkom op zondag: oppas is geregeld!
In de Ontmoetingskerk is elke zondagmorgen (tijdens de eredienst) een oppas aanwezig voor de kleintjes. Daar kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar lekker spelen.

Kindernevendienst
Elke zondag kun je naar de kerk, maar een uur stil zitten valt vaak niet mee. Tijdens de preek mag je met je leeftijdsgenoten naar de kindernevendienst. We luisteren met elkaar naar verhalen uit de Bijbel en gaan daar op een leuke en gezellige manier mee aan de slag. Rond de grote feesten (Kerst, Pasen) hebben we een bijzonder project.
Wanneer je in groep 8 zit, dan vieren we aan het eind van het seizoen een 'overstapdienst': daarin is aandacht voor de overstap die je gaat maken, op school en in de kerk. 
Vanuit de Kindernevendienst werken wij met een 'ouderappgroep'. Via deze appgroep wordt u als ouder op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en laatste informatie vanuit de kindernevendienst. Wilt u toegevoegd worden aan deze app? Laat het even weten! Ook andere vragen, suggesties of belangstelling om mee te draaien in ons team: van harte welkom! 
Je kunt de kindernevendienstleiding bereiken via knd@pknpesse.nl

Kinderwerk Ontmoetingskerk
Niet alleen op zondag zijn we er voor de kinderen. Gedurende het jaar zijn er ook andere leuke (binnen- en buiten)activiteiten voor de kinderen. Er is een jaarprogramma in ieder seizoen. Wil je er mee over weten? Stuur een mailtje naar kinderwerk@pknpesse.nl


Kindercatechese & Basics
Voor de kinderen van groep 5 en 6 is er ieder seizoen een korte serie catechesebijeenkomsten. Het ene jaar gaat het over 'de doop', het andere jaar gaat het over 'de Maaltijd van de Heer (avondmaal)'. Zo raken de kinderen vertrouwd met de betekenis en de bedoeling van deze sacramenten. Meer weten? Mail naar dsmariannepaas@pknpesse.nl


JEUGD EN JONGEREN (12-16 JAAR)

Sonar:

Voor de jeugd van 12 tot 17 jaar zijn er Sonar-bijeenkomsten. Elke derde zondag van de ONEVEN maanden ben je vanaf 9.45u welkom, boven in de Ontmoetingskerk. Terwijl jouw ouders de preek moeten aanhoren kom jij samen met leeftijdgenootjes bij elkaar om op een ontspannen manier over het geloof te praten. We luisteren naar liedjes, bespreken een Bijbeltekst en doen wat creatiefs of sportiefs. Volg ons op Facebook of Instagram voor een voorproefje van de aankomende Sonarbijeenkomsten!

Facebook:@sonarjeugd

Instagram: Sonarpesse

E-mail: sonar@pknpesse.nl

Sonar+:

Naast de Sonarbijeenkomsten is er ook Sonar+. Tijdens Sonar+ gaan we samen eten, bespreken we een bijbels onderwerp en doen we een activiteit. Deze bijeenkomsten zijn op de derde zondag van de EVEN maanden van 17.00u – 18.30u, boven in de Ontmoetingskerk.

Activiteiten:

Sirkelslag Young
Eén keer per jaar wordt er vanuit de landelijke PKN Sirkelslag Young georganiseerd. Ook de jongeren van Sonar doen hieraan mee.

Sport en spel

Kerst- en PaasChallenge

 

JONGEREN en JONG VOLWASSENEN (17-25 jaar)

Meetingpoint 18+:

Meeting Point 18+' is een enthousiaste jongvolwassenengroep, die ongeveer één keer per maand samenkomt.

Deze avonden worden door wie het leuk vindt om de beurt voorbereid. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het met elkaar gaat, maar er is ook aandacht voor verschillende actuele thema's.

 

En ook het geloof en de bijbel worden besproken. We luisteren naar elkaar  en leren van elkaar hoe wij dit met ons meenemen in het dagelijks leven.

Juist in het drukke leven van een student, pas getrouwde of kersverse ouder is het fijn om hier even de tijd voor te nemen.

De bijeenkomsten zijn dan ook volledig vrijblijvend; sommigen sluiten twee keer per jaar aan en anderen zijn er elke maand bij.

De locatie en het tijdstip wordt in de groepsapp gestuurd, en ieder is van harte welkom!

Ben jij één van de jongvolwassenen (tussen de 18 en 35) die nog niet in de groepsapp Meeting point 18+ zit, dan kun je Wilmer de Weerd (tel: 06- 34734492) altijd een berichtje sturen.

Hij voegt je toe en wie weet kun jij de volgende bijeenkomst al mee doen.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten organiseren we ook iets aan het begin en einde van het seizoen.

Dit bestaat vaak uit een leuke activiteit met een hapje en drankje!

Activiteiten:

Examenbloem
Voordat jongeren hun examen ingaan krijgen ze van de kerk een bloem en een mars aangeboden. Dit om de jongeren te bemoedigen.

 

terug