Prikbord

Het prikbord van PKN Pesse.
Ruimte voor aankondigingen van kerkelijke activiteiten en nieuws.

Kerstconcert door Hoogeveens Christelijk Mannenkoor “HCM”

HOOGEVEEN – Zaterdagavond 23 december 2017 aanstaande presenteert het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor “HCM” haar Kerstconcert in de Grote Kerk, Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen. Medewerking wordt verleend door: het bekende trompet duo Arjan en Edith Post, de eigen koorsolisten Adri van der Weyde (tenor) en Ronny Koekoek (bas) en organist Frank Kaman. De algehele leiding is in handen van dirigent Gezinus M. Veldman. Op het programma staan diverse bekende kerstliederen.

Gerrit Benjamins

Ook dit jaar brengt “HCM” weer haar Kerstconcert in de vertrouwde Grote Kerk in Hoogeveen. Het concert kent een muzikaal programma voor jong en oud met veel bekende, klassieke en nieuwe melodieën rond het verhaal van de geboorte van Jezus Christus. Dit maal worden bekende oude als nieuwe kerstliederen ten gehore gebracht.

Naast de mannen van HCM zal aan dit Kerstconcert ook het alom bekende trompet duo Arjan en Edith Post meewerken. Het kerkorgel wordt bespeeld door Frank Kaman. Natuurlijk zullen ook de ‘eigen’ solisten: Adri van der Weyde (tenor) en Ronny Koekoek (bas) hun toontje meezingen.
De algehele leiding is als van ouds in handen van dirigent/pianist Gezinus M. Veldman.Hij zal ook de presentatie van deze avond verzorgen.

Kortom, met deze brok aan ervaring op de bühne wordt het zeker weer een passende en unieke muziekavond. Een ‘muziekfeest’ om mee te moeten maken op weg naar Kerst en het nieuwe jaar 2018!

Wij willen wij u gaarne uitnodigen om de zangkunst van “HCM” weer opnieuw of voor het eerst te bewonderen op zaterdagavond 23 december 2017 aanstaande in de Grote Kerk in Hoogeveen. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de Grote Kerk staan om 19.00 uur open om u te ontvangen. De entreeprijs bedraagt € 10,=, zowel in de voorverkoop als aan de kerkzaal op 23 december. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang, voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar bedraagt de entreeprijs € 5,=.
Toegangskaarten zijn vanaf 9 december a.s. verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen.
Dit zijn:
aan de Hoofdstraat: Mannenmode DierckXsens en Schoen- en sleutelmakerij Koopman
van Echtenstraat: De Fakkel
Nije Nering: Tabak/lectuurshop Koopman
De Weide: CIGO – Jansen
Grote Beer: Primera – De Haan
Hollandscheveld: Ineke Vos Mode
Zuidwolde: Henk Dekker Mode

Een oproep aan alle mannen vanaf 21 jaar: Wilt u uw zangtalent verwoorden in koorzang, u bent van harte welkom op de repetitie-avonden. Die zijn elke maandagavond in de Oosterkerk aan de Leeuweriklaan 35 in Hoogeveen.

Dit is een ingezonden persbericht van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.


Uitnodiging Alpha Cursus Hoogeveen145 JAAR HERVORMDE GEMEENTE IN PESSE

In het vorige kerkblad hebt u al een mooie uiteenzetting gehad over het boek dat er aan zit komen over “145 jaar Hervormde Gemeente Pesse”. Lammert Metselaar, de schrijver, heeft zich heel veel moeite getroost om tot een goede geschiedschrijving te komen maar ook maakt hij melding van prachtige anekdotes. En dat alles wordt geïllustreerd met een groot aantal foto’s, ruim twee honderd! Een pracht boek, zéker voor al diegenen die binding hebben of hebben gehad met het kerkelijk leven in Pesse. Daarom hebben we als Kerkrentmeesters dit initiatief van Lammert Metselaar ook graag willen ondersteunen en willen we het boekje ook zo breed mogelijk verspreiden onder diegenen die belangstelling hebben voor dit stukje historie.

Het eerste exemplaar is dinsdagavond 23 mei, tijdens de gemeenteavond, officieel aan mevrouw C. Oortgiesen, de eerste vrouwelijke ouderling, aangeboden. De komende zondagen zal er na afloop van de kerkdienst, de mogelijkheid worden geboden om een boekje te verkrijgen. Mocht u niet van die gelegenheden gebruik kunnen maken en wel interesse hebben in een exemplaar, ook als u geen lid of bezoeker bent van de kerk,  dan kunt u dat aangeven door contact op te nemen met een van de kerkrentmeesters. Stuur dan een mailtje naar of  . De kosten voor dit prachtige gebonden boekwerk met veel illustraties bedragen slechts € 10,- exclusief eventuele verzendkosten.

Met groet, Ben Wevers