Open Alpha-avond

Op 3 december jl. sloten we de veertigste Alpha  af met een gezellige feestelijke avond in de Centrumkerk. Er kwamen zo’n vijftig aanwezigen op af: (oud-)deelnemers, familieleden en geïnteresseerden.

Er was koffie, gebak, live music , ervaringsverhalen van deelnemers en een lezing van ds. Jolanda Paans, predikant van de Goede Herderkerk. In haar lezing stond de vraag ‘Is er meer?’ centraal. Vanuit Openbaring 4 en 5 gaf ze ons hoop: ja, er ís meer! De (misschien moeilijke of pijnlijke) werkelijkheid waar we nu in zitten heeft niet het laatste woord. Houd vol, Jezus heeft de wereld en de dood overwonnen.
Hij bewaart ons en neemt ons mee naar een zekere en heerlijke toekomst. 
Femmy informeerde de aanwezigen over de volgende Alpha die op 28 januari 2020 zal beginnen. Net voordat ze de avond wilde afsluiten, verrasten we haar met een mooie bos bloemen namens de betrokken kerken en gemeentes, deelnemers en teamleden van de afgelopen jaren. 
Als je al veertig keer een Alpha hebt georganiseerd, dan verdien je het om in het zonnetje te worden gezet!
Na afloop werd er uitgebreid afscheidgenomen. Het valt niet mee om elkaar weer los te laten als je elf weken lang veel met elkaar hebt gedeeld. We hebben veel geleerd van elkaar, soms levensveranderende ervaringen meegemaakt, genoten van de hartelijke en liefdevolle sfeer en vooral veel gelachen 🙂
Als team zien we alweer uit naar de volgende Alpha. Wil je de basics van je geloof weer eens opfrissen? Welkom! Nodig ook iemand uit die nog niets weet van het christelijk geloof. Je doet hun er een groter plezier mee dan je denkt!
Namens het Alpha-team, Wilma Kapitein

Nieuwsgierig geworden naar Alpha? Aarzel dan niet en geefje op…
De 11 avonden beginnen om 18.45 uur met een gezamenlijke, warme maaltijd in een ontspannen sfeer.
Na uitleg van het thema van de les volgt er een korte koffie/thee pauze, om vervolgens in kleine groepjes dieper op het thema in te gaan. Voorbeelden van thema’s die behandeld worden zijn. Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Hoe kan ik geloven? Bidden en Bijbellezen waarom en hoe? Hoe leidt God ons?
Halverwege de Alpha is er een gezamenlijk weekend met als thema “de heilige Geest”.
Doe eens mee…. en ervaar het zelf…   

Je kunt nu al aanmelden voor Alpha 41, door te bellen of te appen naar Femmy Peursum (06-51600684). Mailen kan óók alphahoogeveen2@gmail.com.        

Hartelijk  welkom !!!