De Fakkel Nieuwsbrief Oktober

Bijbelse dagboeken 2021

Voorin de winkel vindt u inmiddels een ruime selectie jaargebonden dagboeken van verschillende uitgevers en bij verschillende bijbelvertalingen. Een aantal is ook in grootletteruitvoering verkrijgbaar. U vindt ons aanbod op de website onder Seizoensartikelen, maar u bent natuurlijk van harte welkom om ze in onze winkel te bekijken.


Cadeaukaarten

Misschien heeft u nog cadeaubonnen liggen of wilt u zelf eens een bon cadeau geven.
Wist u dat:
 
– wij Fakkelbonnen verkopen met waardes van €7,50 of €10,00?
– u bij ons ook kunt betalen met de Boekenbon cadeaukaart?
– wij de Boekenbon cadeaukaart zelf ook verkopen?
 
Voor wie een cadeaubon wat onpersoonlijk vindt, is het natuurlijk altijd te combineren met een cadeautje of een mooie kaart, we pakken het graag voor u in.


Kinderboekenweek in De Fakkel

De Kinderboekenweek is begonnen!
Het thema is “En toen?”
– door boeken te lezen komt de geschiedenis tot leven.

Christelijke boekwinkel De Fakkel heeft onlangs de afdeling Kinderboeken uitgebreid en nodigt je van harte uit om in deze feestelijke week te komen kijken. Er zijn speciaal bij het thema drie voordelige actieboeken geschreven voor kinderen op de basisschool.
Misschien hebben ze op school al gelezen over Maffe Meester Daan die met zijn klas de Romeinse tijd onderzoekt of het spannende avontuur van Mees & Tijn? En met het prentenboek Tijdmachien gaan ze zomaar terug in de tijd en ontmoeten ze schilders en uitvinders. Deze en nog een heleboel andere spannende, grappige en originele boeken voor alle leeftijden zijn in de winkel te vinden.

De kinderboekenweek duurt tot en met 10 oktober, maar er kan de gehele maand geprofiteerd worden van diverse voordelig geprijsde kinderboeken. Voor de kinderen is er ook een knutselplaat en een vrolijk tasje bij aankoop van een boek. Raak me aan, naar een cultuur van aanraken  door Philip Troost
 
Troost schrijft doorleefd en vanuit het hart en met allerlei herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven. Tussen de regels door lees je zijn motivatie om dit boek te schrijven, al voordat de Corona een feit was. ‘Ik weiger gewoon het mooie en goede van fysieke nabijheid aan de kant te laten schuiven door de angst voor risico’s die daaraan zitten’. 
De schrijver legt uit hoe wonderlijk ons lichaam is gemaakt. En hoe lichaam en geest nauw verbonden zijn aan elkaar. Hij benadrukt het grote belang van een zorgvuldige, passende aanraking. Een aanraking die onontbeerlijk is voor de geestelijke, psychische, emotionele, lichamelijke en sociale gezondheid. Omdat een goede aanraking helend en genezend werkt. In het boek wordt uitgewerkt hoe dat eruit kan zien en wat daarin belangrijk is. Daarbij is ook aandacht voor de rol van aanraking in professionele relaties.
 
Als je op je laat inwerken wat de negatieve impact van een afstandscultuur is op onze geestelijke, psychische  en sociale gezondheid, kun je rustig stellen dat we bereid zijn te stoppen met leven om maar te voorkomen dat we ziek worden of sterven.’
 
Een boek dat je niet zomaar meer naast je neerlegt!

Samen op ontdekkingsreis
Aisha Meel en Adriëlle Schouten

Geloofsopvoeding van jonge kinderen

Als ouder van een baby of peuter heb je veel om te genieten, maar de zorg en opvoeding vraagt ook veel van je. Moet je dan ook nog iets doen aan geloofsopvoeding? Hoe dan?! De auteurs van dit boek schrijven vanuit hun ervaring, ze weten heel goed hoe hectisch het leven met kleine kinderen kan zijn. Maar ze geloven dat er in die hele “ontdekkingsreis” met je kind allerlei waardevolle momenten zijn waarin je samen God leert kennen. Daarom willen ze vooral laten zien op welke manier je in het leven van alledag Gods liefde kunt delen met je kind. Het gaat vanzelf dus ook over jou en wie God voor jou is.

Het uitgangspunt is de idee dat je God aan jouw kind mag voorstellen. Het boek beschrijft per leeftijdscategorie, van baby tot kleuter, hoe je kind God beleeft en hoe je daar praktisch bij kunt aansluiten. Het komt met inspirerende voorbeelden en creatieve ideeën die je zo kunt gebruiken. Bij sommige ideeën is materiaal dat je kunt kopiëren uit het boek. Ook leuk zijn de korte persoonlijke verhalen tussendoor.

Een waardevol en inspirerend boek voor (aanstaande) ouders, of voor wie met jonge kinderen werkt.


Oproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.