De Fakkel Nieuwsbrief November

Coronamaatregelen

Om u en onszelf te beschermen, hebben we een aantal maatregelen genomen in de winkel. We maken gebruik van mondkapjes of transparante gezichtsmaskers en maken de balie, het pinapparaat, deurklinken etc vaker schoon.
De omstandigheden vergroten ook de druk op onze vrijwilligers. Daarom zijn de openingstijden voorlopig aangepast: dinsdag t/m zaterdag 10:00 – 16:00.
Als u graag wilt weten of we iets op voorraad hebben, kunt u dit bekijken op de website of even naar de winkel bellen. We zoeken het graag voor u op. Er is meer te bestellen dan er op de site te vinden is, dus vraag gerust. Ook als we u op een andere manier van dienst kunnen zijn, horen we het graag.


Kerstkaarten

In de winkel ligt inmiddels een ruime voorraad kerstkaarten, zowel in pakketten als mooie losse kaarten. Helaas verkopen we er dit jaar geen voordelige kerstpostzegels bij.
Ook het overige aanbod kaarten wordt vernieuwd, zodat we hopelijk weer voor elk wat wils te bieden hebben. U kunt ze op onze website ook bekijken en desgewenst bestellen.


Advent & Kerst

Zo langzamerhand leggen we de Kerstboeken en overige artikelen in de winkel. De Adventperiode zal anders zijn dan vorige jaren. Misschien is het wel meer dan eerder een periode om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Zowel voor kinderen als volwassenen hebben we hier materialen voor, van boeken, tot adventskalenders of het nieuwe spel “40-tellen”. 

Dit spel is een feestelijke mix die doet denken aan Party & Co en 30 Seconds. Bekijk ons aanbod alvast op de website, via de knop Seizoensartikelen.Het laatste uur –  door Amir Tsarfati  

De kracht van de boeken van Amir Tsarfati is dat het verleden, het heden en de toekomst van de wereld, en in het bijzonder van Israël, op een pakkende en boeiende manier worden verwoord in zijn boeken.

In ‘Het laatste uur’ neemt hij de lezer mee door de profetieën in de Bijbel en zet deze in het licht van actuele wereldontwikkelingen. Hierbij houdt hij als geboren Jood en Israëliër altijd de focus op het verbondsvolk Israël. Als ervaren kenner weet hij dan ook veel dingen in het licht van het Jodendom uit te leggen. Dit is voor veel christenen soms een verrassende eyeopener. Zijn veel gelezen boeken worden altijd gekenmerkt door het optimisme van de Bijbelse toekomst en komende komst van Christus. Dit vreugdevolle vooruitzicht kleurt de donkere tijden van verdrukking en rampspoed die Tsarfati ook eerlijk durft te benoemen in zijn boek.

Dit boek is geen boek voor doemdenkers, maar juist een boek van hoop voor mensen die Gods wegen willen ontdekken in de wereldgeschiedenis. De missie van Tsarfati om de trouw van God en Zijn beloften aan Zijn volk en aan de wereld komt als grote rode draad iedere keer weer terug. In tijden als de onze is het boek een aanrader voor iedere christen die zoekt naar houvast in onzekere tijden!

De kunst van het leven – Bijbelstudies over schoonheid in ons leven

door Evert Schimmel

Een niet alledaags thema voor een boeiende Bijbelstudie

Stel je voor, je staat op een hoge berg met uitzicht op een groot aantal andere bergtoppen, of je bent ergens in een Scandinavisch land getuige van vlammend noorderlicht.  Op zo’n moment overvalt veel mensen een overweldigend gevoel van intense schoonheid.
Zo begint het eerste hoofdstuk van dit Bijbelstudieboekje. Misschien wel herkenbaar?

Deze Bijbelstudie laat je nadenken over al het moois wat God ons gaf in muziek, in taal, in elkaar en de uitnodiging aan ons om er niet alleen dankbaar van te genieten maar er ook creatieve schoonheid aan toe te voegen. Negen inspirerende hoofdstukken sporen ons aan om elke dag schoonheid te zoeken en te scheppen in onze dienst aan God en aan elkaar. En zo moeilijk of ingewikkeld hoeft dat niet te zijn.

De vraag die door alle lessen heen wordt gesteld is: wat is onze taak in het omgaan met die schoonheid en welk licht laat de Bijbel schijnen over schoonheid.
Je kunt deze studie praktisch maken door bijvoorbeeld elkaar te ontmoeten in een museum,een bos en/of om samen een lied of gedicht te gaan schrijven.

Eens een andere manier van ontmoeten!


Oproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.