De Fakkel Nieuwsbrief Mei

Vrijwilliger gezocht voor De Fakkel Hoogeveen

Wij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken! Houdt u van God, houdt u van mensen én heeft u minimaal een dagdeel in de week beschikbaar? Overweegt u dan eens om ons team te versterken!
Wij vragen voldoende lees- en rekenvaardigheid om klanten te kunnen helpen en adviseren. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u begrijpt hoe onze kassa en de zoeksystemen werken. Maar in het begin is er altijd een ervaren teamlid om u op weg te helpen. We werken door de week altijd in teams van twee personen. De zaterdagen worden afwisselend door ons ingevuld. Eens in de twee, drie maanden hebben we een vergadering om als team te bespreken wat er in de winkel gaande is. 
Lijkt het u wat? Stuur dan een mailtje waarin u wat over uzelf vertelt naar verkoop@defakkelhoogeveen.nl. Wij nodigen u graag uit voor een gesprek waarin we nader met elkaar kunnen kennismaken.


De Fakkel Hoogeveen is (bijna) elke dag geopend

Het zijn bijzondere tijden en dat merken we ook in onze winkel. Terwijl veel mensen de winkelstraat mijden, hebben anderen juist nu behoefte aan een praatje met onze vrijwilligers. We willen daarom graag open blijven. In de winkel hebben we extra aandacht voor hygiëne en doen we ons best om op afstand behulpzaam te zijn. Ook tonen we u graag de nieuwe boeken, leuke puzzels en spellen, mooie seizoenartikelen en de collectie bemoedigende kaarten.
Toch begrijpen we dat u misschien liever niet naar de winkel komt of kunt komen, daarom breiden we de online service tijdelijk uit: op onze website kun je je online bestellingen gratis laten bezorgen in Hoogeveen!


Oproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.
Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.
In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.


Volgens Wouter de Vos zijn alle mannen op zoek naar zingeving en zoeken ze avontuur. Die hang naar avontuur kan zich uiten op allerlei manieren in het dagelijkse leven. Daarom worden sinds 2008 avontuurlijke, fysieke weekenden georganiseerd door ‘De vierde Musketier’. Het boek MAN.ZIJN. bevat anekdotes en inzichten uit de weekenden die inmiddels zijn bezocht door meer dan 10.000 mannen. Huisartsen, schilders, onderwijzers of consultants, allen kerels die ten diepste willen dat hun leven er toe doet.

Als je werkelijk wilt weten wat belangrijk is en wie jij ten diepste bent, is het noodzakelijk om het grotere plaatje te zien. Avonturen in de weekenden helpen om af te rekenen met onnodige ballast. Afmatting in de wildernis blijkt nodig voor veel mannen om hun maskers af te leggen en te (laten) zien wie ze werkelijk zijn. Een man ontdekt dat hij meer kan dan hij denkt en er ontstaat enorme kameraadschap in de teams. Veel mannen komen tot belangrijke inzichten. Niet de minste daarvan zijn wat je verantwoordelijkheden zijn en hoe je staat in verhouding tot God.

Het boek is meer dan een verslag van de weekenden. Veel mannen zullen zich herkennen in wat hier wordt beschreven.

Als we Jezus’ boodschap doorgeven, moeten we dat net zo doen als Hij: met liefde en kracht. God is immers liefde.

Vanuit de Bijbel en de praktijk deelt Matt Helland zijn visie op krachtevangelisatie.

Evangeliseer zoals JezusAls we Jezus’ boodschap doorgeven, moeten we dat net zo doen als Hij: met liefde en kracht. God is immers liefde. En Jezus zelf gebruikte Gods kracht: overal waar Hij kwam, deed Hij tekenen en wonderen. Maar hoe ziet evangeliseren met liefde en kracht eruit? Wat voor rol spelen profetie, genezing en bevrijding daarbij? En wat houdt het evangelie eigenlijk in?

Met Bijbelse onderbouwing, praktijkoefeningen en veel getuigenissen deelt Matt Helland zijn visie op krachtevangelisatie.Wat houdt je tegen? Evangeliseer zoals Jezus – gewoon doen!