Nieuws van De Fakkel

Welkom in de winkel

Hoera, we mogen weer klanten ontvangen zónder afspraak! Wel houden we ons aan de geldende regels, dat wil zeggen dat we 3 klanten in de winkel mogen hebben, mondkapjes gebruiken en afstand houden. Ook letten we nog steeds extra op de hygiëne.

Desalniettemin hopen we dat u zich vrij voelt onze winkel weer te bezoeken, u bent van harte welkom!


Nieuws

De vrijwilligers hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Behalve het verwerken van de (online) bestellingen, is er ook aan het assortiment en de inrichting van de winkel gewerkt. 

Voorin vindt u nu de kaartenmolens, waarvan er een aantal vernieuwd is. Nieuwe boeken en tijdschriften hebben een prominente plek gekregen tegenover de kassa, waar ook de boeken top-10 te vinden is. Verder proberen we wat nieuw is zo veel mogelijk in het zicht te zetten. Als u wilt, helpen we natuurlijk graag.

Vaak komen mensen in de winkel voor een boek waar ze over gelezen hebben in een krant of tijdschrift. We zoeken het graag voor u op. Ook kunt u zelf al even kijken op onze website, het is wel goed om te weten dat we meer kunnen bestellen dan er op de site te vinden is.


Homecoming

We proberen altijd een leuke aanbieding in de winkel te hebben. Op dit moment is er een diverse voorraad zeer scherp geprijsde cd’s in het genre Homecoming. Kom vooral eens neuzen als u van deze muziek houdt, een cd kost slechts €2,50!


Hemelvaart en Pinksteren

Onder Seizoensartikelen vindt u op onze website artikelen voor de komende feestdagen. Het meeste is ook in de winkel te vinden. Voor jonge kinderen is het assortiment uitgebreid met Vertelslingers van uitgeverij De Wonderwolk. Op losse kaarten zijn de verhalen eenvoudig afgebeeld, die als een verhaal aan een koord kunnen worden opgehangen.
Zeer de moeite waard om te bekijken en thuis of in het kinderwerk te gebruiken.
Na Pinksteren verwachten we de nieuwe Opwekkings-cd weer in de winkel.


Zo zijn onze manieren – Frank Viola & George Barna

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we op zondag in de kerk doen wat we doen? Waarom we zondagse kleren aantrekken, waarom we die preek zo belangrijk vinden?

Frank Viola en George Barna hebben in hun boek veel van onze kerkelijke gewoontes onder de loep genomen en onderbouwen dit met overtuigend historisch bewijs. Hun conclusies zijn scherp. Scherper misschien dan we willen horen.

Waar komen kerktorens, kerkbanken, kansels en koren vandaan? Waar in de Bijbel heeft God ons bevolen om op deze wijze bij elkaar te komen? Zijn al die kerkelijke gewoonten misschien wel veel minder volgens het Boek dan wij denken? Heidens christendom, durven ze het te noemen. Tussen hun regels door lees je over een andere manier van kerk-zijn. Een manier die je ook tegenkomt bij Lucas en Paulus: de kerk als een lichaam, met Christus als hoofd. Het is niet nodig om verschillende vormen van kerk-zijn tegenover elkaar te plaatsen. Het is wel goed dat we ons in de 21e eeuw afvragen of de leegloop van onze kerken misschien mede veroorzaakt wordt door wat wij van kerk-zijn hebben gemaakt.

Een boek om met een open hart en houding te lezen.


Liefde die bevrijdt – Francine Rivers

Een dagboek vol bemoediging, aan de hand van Francine Rivers bestseller “Bevrijdende liefde”.

In dit bijzondere dagboek volgt de schrijfster de thema’s uit haar meest gelezen roman “Bevrijdende liefde”: afwijzing, opgeven, redding, bevrijding, verzoening en herstel.

Ook als je dit boek niet kent, biedt dit dagboek een inspirerend perspectief op wie God voor jou wil zijn. Herkenbare thema’s als afwijzing en genade worden beschreven aan de hand van een boekfragment en Bijbelgedeeltes. Het boek is opgedeeld in veertig hoofdstukken en je wordt zo uitgedaagd om Gods liefde te zien in ervaringen en gebeurtenissen van elke dag. Elk hoofdstuk begint met een fragment uit de roman, gevolgd door een Bijbeltekst en een overdenking van de auteur. Ze sluit af met een opdracht zoals verdiepende Bijbelstudie, een gebed of iets doen voor een ander.

Een dagboek, zowel geschikt als verdieping bij “Bevrijdende liefde”; als voor gebruik zonder de roman.


Boeken Top 10 – AprilOproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.