Nieuws van De Fakkel

Op weg naar Pasen

Vanaf woensdag 3 maart kunnen we, op afspraak, weer klanten ontvangen!

De artikelen voor de 40-dagentijd en Pasen liggen in onze winkel. Een deel laten we zien via de etalage en gelukkig is het meeste ook via onze website te vinden. U kijkt daarvoor onder Seizoensartikelen of voert zelf een zoekterm in. Er zijn boeken, cd’s en films en ook verschillende mooie kaarten in het assortiment, om een ander een gezegend Paasfeest te wensen. 

Ieder vult de weken voor Pasen op zijn en haar eigen manier in, misschien nu nog wel bewuster in het eigen huis. Voor wie een bloemstuk wil maken of een Paastafel gaat inrichten, verkopen wij diverse kruizen, van ruw hout tot glanzend wit, gedecoreerd of om zelf te beschilderen. Ook deze staan onder de Seizoensartikelen en onder Woondecoratie.


Opruiming!

De jaargebonden dagboeken, agenda’s en kalenders voor 2021 zijn in de aanbieding!

Op de website is onder Opruiming te vinden wat we nog op voorraad hebben.


De verloren zoon
de oudste zoon
en de vader

Een dun makkelijk toegankelijk boekje
dat is ingedeeld in 3 hoofdstukken:

– De verloren zoon
– De oudste zoon
– De vader

Het verhaal van de verloren zoon. Er is geen belangrijker verhaal in de Evangeliën dan dat. 
En het is een verhaal met een open eind. Daarom blijft Henri Nouwen na zijn meesterwerk ‘Eindelijk thuis’ schrijven over die verloren zoon, maar ook over de oudste zoon en de vader. Bijna een kwart eeuw na zijn dood is er een unieke en nieuwe tekst verschenen over dit klassieke Bijbelverhaal. Met wijze woorden en zinnen die zo verbonden zijn met Henri Nouwen en die je zo kunnen bemoedigen:

– Weten dat je een kind van God bent is een keus
– Geestelijk leven is ontdekken dat er veiligheid is voor ons, bij God
– Uiteindelijk is de oudste zoon net zo verloren als de jongste zoon
– Terugkeren bij de vader is de gedachte loslaten dat je de liefde moet verdienen

Citaat:
“We mogen ontdekken dat God van ons houdt zonder dat we er ook maar iets voor hoeven te doen”


40 dagen samen danken met kinderen

Om samen stil te staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan.

Het is een doosje met 40 dank-kaartjes die je op kunt hangen aan bijgeleverde koortjes, bedoeld om in de 40-dagen-tijd samen met je kind elke dag te danken voor de (kleine) dingen in het leven.  

Op 1e Paasdag hang je het kaartje met het gekleurde lintje eraan, als laatste op.

De dank-kaartjes zijn gemaakt op speciaal nevertear papier; dat is niet breekbaar en vochtig af te nemen. Ideaal dus voor gebruik met (kleine) kinderen. Op elk kaartje
staat een aansprekende illustratie in de stijl die we ondertussen gewend zijn van Aisha Meel: eenvoudig, duidelijk, aansprekend en in heldere kleuren.

Heel leuk dat er een kleine schildersezel in het doosje zit om neer te zetten onder bijvoorbeeld een vaas met paastakken. Het kaartje dat op de schildersezel staat
bevat het gebedje dat elke dag terugkeert.

Veel van de dankpunten zijn duidelijk en begrijpelijk voor de kinderen.
Bijvoorbeeld:
* Ik dank U voor mijn vriendjes
* Ik dank U voor de zon
* Ik dank U voor mijn speelgoed
* Ik dank U voor het water uit de kraan

Een leuke en eenvoudige manier om in deze tijd samen toe te leven naar Pasen.


Corona maatregelen & De Fakkel

Er kan op verschillende manieren bij ons “gewinkeld” worden, zoals altijd via de webshop, maar vanaf woensdag 3 maart ook op afspraak in de winkel. Hoe we het één en ander gaan organiseren gaan we communiceren via onze website en social media. Houd u deze dus in de gaten.


Boeken Top 10 – FebruariOproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.