De Fakkel Nieuwsbrief Juni

Vrijwilligers gezocht!

Wat zijn we blij en dankbaar dat zich enkele nieuwe vrijwilligers aangemeld hebben. Maar we kunnen nog steeds extra vrijwilligers gebruiken!

Houdt je van God, houdt je van mensen én heb je minimaal een dagdeel in de week beschikbaar?
Overweeg dan eens om ons team te versterken!
Wij vragen voldoende lees- en rekenvaardigheid om klanten te kunnen helpen en adviseren. Ook ga je werken met kassa en zoeksystemen, maar in het begin is er altijd een ervaren teamlid om je op weg te helpen. We werken door de week altijd in teams van twee personen. De zaterdagen worden afwisselend door ons ingevuld. Eens in de twee, drie maanden hebben we een vergadering om als team te bespreken wat er in de winkel gaande is. 
Lijkt het je wat?
Stuur dan een mailtje waarin je wat over jezelf vertelt naar verkoop@defakkelhoogeveen.nl. Wij nodigen je graag uit voor een gesprek waarin we nader met elkaar kunnen kennismaken.


Wist u dat er op een prachtige plek aan dé winkelstraat van Hoogeveen een uniek ontmoetingscentrum, een cadeauwinkel, een boeken winkel en een winkel met producten uit Israël staat?

De Fakkel draait alleen op vrijwilligers en zonder winstoogmerk. Besef dat veel plaatsen in Nederland geen christelijke cadeau- en boekwinkel meer hebben. Mede omdat er sprake is van een jaarlijkse terugloop van omzet doen wij ook hier een oproep om De Fakkel te steunen met uw aankopen, gift, en gebed. Als er geen verandering komt dreigt ook voor De Fakkel Hoogeveen sluiting en verliezen we een stukje getuigenis van Jezus Christus in Hoogeveen.
Helpt u mee?


Wanneer u nu liever niet naar de Fakkel-winkel komt

We breiden onze online service tijdelijk uit: op onze website kun je je online bestellingen gratis laten bezorgen in Hoogeveen (postcode 7900-7909)!Kleinigheidjes

Hoe houd jij contact met de mensen uit je kerk, nu er geen diensten zijn? Er zijn veel bemoedigende kaarten verstuurd, dat hebben we in de winkel wel gemerkt! Heb je ook aan de kinderen gedacht? Ook zij missen hun wekelijkse bijeenkomsten.

In de winkel hebben we materiaal waar je mee aan de slag kunt, maar ook genoeg leuks om te laten weten dat je aan de kinderen denkt. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze kleinigheidjes er is veel wat door de brievenbus past (hoewel ze het zullen waarderen je te zien!) Een grotere hoeveelheid bestellen we natuurlijk graag, vraag er dan op tijd naar.


Ineens zaten we allemaal in dezelfde crisis. Arm of rijk, jong of oud, alleenwonend of samen. We hoorden niets anders en konden over niets anders meer praten. En waar was God?

Sonneveld schreef in de derde week van de Coronacrisis naar aanleiding van deze actualiteit een boek. Als coach spreekt hij regelmatig mensen die een persoonlijke crisis doormaken. En in zekere zin hoort hij iedere keer dezelfde vragen. Daarom grijpt hij in dit boek terug op de grootste crisis in het leven van Jezus. Jezus was immers ook mens.

De crisis waarnaar Sonneveld verwijst was toen Jezus aan het kruis hing. Aan armen en benen vastgeslagen met verschrikkelijke pijn. In dat dieptepunt in Zijn leven sprak Jezus zeven zinnen. We zijn dat ‘de kruiswoorden’ gaan noemen. Aan de hand van deze zeven kruiswoorden bespreekt Sonneveld hoe we als mensen om kunnen gaan met crises als deze.

Regelmatig haalt hij naar voren wat Corona doet met ons. Maar het boek is veel algemener dan dat. Crises zullen er altijd zijn. Maar waar is God dan? En waar ben jij? En waar haal je je hoop? Het resultaat is bemoedigend, verrassend en diepzinnig.

Omgaan met verlies en rouw……
door Judith Stoker

‘Rouwen is hard werken, rouwen is topsport. Ik vergelijk het graag met roeien met 2 riemen. De ene riem is verliesgericht, stilstaan bij de pijn van het verlies…..de andere riem is herstelgericht, de draad van het leven weer oppakken…’ (citaat)

Dit prachtige en praktische boek dat een inkijkje geeft in de werkelijkheid van rouw, of dit nu gaat over verlies van gezondheid, een geliefde, een droom, zou bij iedereen in de kast moeten staan. Want hoe werkt dat nu rouw, hoe sta je er bij stil zonder je daar schuldig over te voelen, hoe troost je en hoe ontvang je troost. Wat doe je met ‘gestold’ verdriet en hoe en wanneer ga je verder?

Op de binnenflap van het boek wordt Kintsukoroi genoemd, een Japanse kunstvorm waarbij iets dat gebroken is niet wordt weggegooid maar wordt gerepareerd met goudlijm: de breuken blijven zichtbaar maar het geheel is weer bruikbaar en vaak nog mooier dan eerst. De omslag van het boek laat dat ook mooi zien (en voelen!).

De schrijfster gunt iedereen die door rouw en verlies te maken krijgt met een gebroken hart, voldoende goudlijm, die liefdevol door God en anderen mag worden aangebracht.


Oproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.