Nieuws van De Fakkel

Cadeaubonnen

Op zoek naar een leuk cadeau? Welkom in De Fakkel! Als vaste klant weet u dat we meer verkopen dan bijbels en kaarten, maar nieuwe klanten reageren vaak blij verrast als ze moderne woondecoratie zien, de Israëlische wijn of het aanbod kinderboeken. Daarom kan het best een goed idee zijn om een Fakkelbon cadeau te geven, zo ontdekken ook anderen onze winkel en steunt u ons dus eigenlijk dubbel!


Young Adult

Ben je 13+ en houd je van lezen? Op de afdeling Romans hebben we boeken speciaal voor jou! Kom eens kijken en laat ook weten wat je van het aanbod vindt. We hopen dat je er blij van wordt, maar horen ook graag wat er beter kan. Misschien wil je zelfs wel eens (kort) iets schrijven over een boek dat je hebt gelezen, dat zouden we heel leuk vinden. We zien je graag!


Spellen

Het afgelopen jaar hebben de ‘schermpjes’ hun nut bewezen in allerlei digitale toepassingen, maar na een online werk- of schooldag ben je er wel klaar mee, toch? Tijd voor een spelletje! De spelletjeskast in De Fakkel is goed gevuld. Er staat voor elk wat wils, voor de gezelligheid, om iets te leren of om een verrassend gesprek te beginnen. Daarnaast hebben we ook mooie puzzels en zelfs “diamond painting” om mee aan de slag te gaan.
Kom eens kijken in De Fakkel!


De goede Helper – Sanne Lingstuyl & Anne-Brechtje van den Geest

De Heilige Geest voor kinderen.

Onlangs vierden we Pinksteren, het Feest van de Geest. Sanne Lingstuyl schreef een origineel boek om kinderen iets te leren over de Heilige Geest als Helper. Ze introduceert Tom van 10 en zijn zusje Eva van 7, hun ouders en een aantal vriendjes. En er is de Helper.

In 17 losse verhalen, elk begonnen met een bijbeltekst, maken de kinderen allerlei situaties mee. Over geheimpjes bewaren, cadeautjes krijgen, ruzie in huis, een verhuizing. Telkens worden in deze verhalen de gevoelens van de kinderen benoemd. Ze voelen zich ergens onzeker over of verdrietig, ze zouden graag dapperder zijn. En telkens is daar de Helper, die ze troost, bemoedigt, nieuwe ideeën geeft en laat zien dat ze geliefd zijn.

Achterin het boek legt de auteur uit dat de Helper in de bijbel de Heilige Geest wordt genoemd. “Je ziet Hem niet, maar je kunt wel voelen dat Hij bij je is. Hij kan je helpen oplossingen te bedenken waar je zelf niet aan gedacht had. Je kunt het merken dat Hij je troost als je verdriet hebt… Als je dingen spannend vindt, onthoud dan dat je stevig mag staan. Hij geeft je kracht als je daarom vraagt.”


Tiktok herrie in het hok

Zin om een nieuw spel te spelen in de vakantie? Met kinderen vanaf 8 jaar speel je dit verrassende kaartspel, wat begint met het verhaal van boer Jan.

Nadat hij voor internet in het kippenhok heeft gezorgd, is het helemaal misgegaan. Al gauw hadden de kippen hun eigen Ei-foons en Ei-pads en maakten hun persoonlijke profielen op Tokkelnet. Daar werd Pestkip vrienden met Scharrelkip, die altijd roddelt. Ook zijn er nog Piepkuiken, Plaagkip en Stresskip, de sexy Tjikkie, Soepkip en Wipkip – ieder met hun eigenschappen. Als boer en Haan van huis zijn, wordt er een vervelend berichtje geplaatst. Het wordt een herrie in het kippenhok, alle eieren zijn door elkaar geraakt en de kippen totaal van de leg. Zie dat maar eens op te lossen!

De spelers moeten ieder ervoor zorgen hun eigen eieren te verzamelen, daarbij geholpen of gehinderd door Tokkel- of Actiekaarten. Op de Tokkelkaarten staan ‘tweets van Tokkelnet’, waarmee het spel een link legt naar (vervelende) berichten op internet en de spelers laat ervaren hoe het voelt om in verschillende posities te zitten als het gaat over pesten of plagen.


Boeken Top 10 – MeiOproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.