De Fakkel Nieuwsbrief Juli

Gevraagd tweedehands christelijke boeken

U kunt ons, De Fakkel Hoogeveen, helpen door christelijke boeken uit uw boekenkast te doneren en in te leveren in onze winkel. Dit kan per direct.

Waarom tweedehands?
De verkoop van tweedehands boeken past uitstekend bij onze missie om christenen in de regio Hoogeveen op te bouwen in hun geloof. Het is een mooie aanvulling op ons assortiment en we willen mensen hiermee een extra kans geven op een goed en betaalbaar boek. 
Daarnaast kunnen wij de opbrengst van de tweedehands boeken goed gebruiken. Door boeken te doneren steunt u ons actief.

Bedankt!
Dus hebt u nog christelijke boeken in uw kast die, er netjes uitzien en nog actueel zijn? Lever ze dan nu bij ons in. Alvast bedankt!


Zomervakantie!

Een heerlijke tijd om te genieten en te ontspannen. 
Dat geldt natuurlijk ook voor de vrijwilligers van de Fakkel Hoogeveen. 
Daarom zijn we in de maanden juli en augustus op maandag gesloten.

De aangepaste openingstijden van De Fakkel Hoogeveen zijn:
maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag 9:00 – 17:00
zaterdag: 9:30 – 17:00Oer……Corien Oranje, Cees Dekker,
Gijsbert van den Brink.
 
Het idee van oneindigheid is voor ons mensen moeilijk te bevatten. Of het nu gaat om tijd of om ruimte; in ons idee is alles eindig. We bekijken immers alles vanuit ons eigen perspectief. De lengte van een mensenleven is al moeilijk te bevatten, laat staan de tijd tussen nu en de tijd van de eerste christenen. Of, sterker nog, de schepping!
 
Wat als je de geschiedenis zou kunnen bekijken door de ogen van het kleinste deeltje van een molecuul? Een proton, een deeltje dat opnieuw wordt gebruikt als een boom vergaat. Dat misschien als waterdamp wordt meegevoerd door de luchten of duizenden jaren ligt opgeslagen onder de grond?
 
De schrijvers van Oer hebben een heel originele manier bedacht om het verhaal van God opnieuw te vertellen. Het is even wennen om de verhalen die we kennen te zien vanuit het perspectief van Proton, maar schrijfster Corien Oranje heeft er samen met wetenschappers Dekker en van den Brink een meesterwerk van gemaakt. Geen taai wetenschappelijk boek maar een gemakkelijk leesbare, humoristische vertelling. Waar voorheen schepping en evolutie een tegenstelling leken te zijn, komen beide uitgangspunten in dit boek geweldig samen. Onze Schepper is oneindig groot!

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy
 
‘Wat is jouw beste ontdekking?’, vroeg de mol. ’Dat wie ik ben goed genoeg is’ zei de jongen.
 
Dit is een van de vele pakkende teksten waar dit boekje vol mee staat. Stuk voor stuk levenswijsheden, ontstaan in de vriendschappelijke ontmoetingen tussen de jongen, de mol, de vos en het paard. Het zijn levenslessen die je zomaar naast de Bijbel zou kunnen leggen, al wordt dit boekje een moderne fabel voor jong en oud genoemd. De aansprekende illustraties, vaak met enkele pennestrepen neergezet, maken het boekje compleet en een waardevolle aanwinst voor een ieder die houdt van eenvoud en ‘no nonsens’.
 
‘Wat zou succes zijn’ vroeg de jongen………… ‘Liefhebben’ zei de mol.


Oproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.