Het laatste nieuws van de Fakkel Hoogeveen

Cadeautjes door de brievenbus

Mis je ook de feestjes in deze tijd? Je kunt een verjaardag of andere feestdag mooi opfleuren door een cadeautje op te sturen! Als boekhandel hebben we een heleboel artikelen die goed in een brievenbuspakje passen. Pak het vrolijk en stevig in en je kunt het bezorgen of eenvoudig versturen via een Pakketpunt. Voor een geboorte hebben we ook een kant-en-klaar doosje, compleet met kaartje en inpakpapier.

In Hoogeveen kunnen we desgewenst je cadeautje rechtstreeks namens jou bezorgen.


De Fakkel & online bestellen

De lockdown duurt voort en ondertussen blijven de vrijwilligers zich inzetten voor De Fakkel. Het is dus nog steeds mogelijk Bijbels, boeken, spellen, puzzels en cadeauartikelen bij ons te
bestellen! Weet je dat ons assortiment kaarten ook grotendeels op de website staat?

Met je bestelling ondersteun je onze missie, dat De Fakkel als lichtpunt in de winkelstraat kan blijven bestaan. We nodigen je uit om een kijkje te nemen op onze website. We doen ons uiterste best om onze klanten van dienst te blijven.

Op dinsdag t/m zaterdag (m.u.v. de feestdagen) is er ‘s ochtends een vrijwilliger in de winkel en zijn we dus telefonisch bereikbaar (0528 264765). Daarnaast kunt u ons bereiken door een bericht te sturen naar verkoop@defakkelhoogeveen.nl.


Het Geschenk – Edith Eger

De schrijfster en psycholoog Edith Eva Eger – ook wel bekend als de ballerina van Auschwitz – geeft in dit boek ‘12 lessen die je leven kunnen redden’.

Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.
Het klinkt zo simpel, zeker als je midden in zo’n periode zit maar door het lezen van haar boek leer je daar toch anders tegenaan te kijken.
Dit boek is een praktische gids die ons aanmoedigt om de gedachten die ons onbewust gevangen houden te herkennen en die te leren veranderen. Samen met haar eigen verhaal, aangevuld met die van haar cliënten, vormen ze ‘Het geschenk’.

Een makkelijk leesbaar boek maar niet een boek dat je in een adem uitleest, daarvoor geeft het te veel stof tot nadenken.

Leer om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.

Superkleinkind – Janneke Burger

Een invulboek voor opa’s en oma’s.

Praten, bidden en lachen
met opa en oma.


Omdat ieder kleinkind een superkleinkind is hoort dit boek eigenlijk bij elke opa en oma op tafel te liggen. Om op een leuke manier te praten, te bidden en te lachen. Met vragen over vroeger, over nu en over later.

Elke bladzijde begint met de vraag: ‘Als je samen door een bril zou kijken, wat zie jij en wat ziet je kleinkind?’ Erg leuk om zo in gesprek te komen over wat vroeger gewoon was en wat nu voor een kind gewoon is. Je mag samen nadenken over een gedeelte in de bijbel waar een kind genoemd wordt en onderaan de bladzijde staat een vraag waar je vandaag samen voor zou willen bidden.

Een makkelijk, vrolijk en toegankelijk boek om samen in te vullen.

Op elke bladzijde kun je weer een ander kleinkind uitnodigen om mee te doen.


Boeken Top 10 – JanuariOproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.