De Fakkel Nieuwsbrief December

Sinterklaas

“Dit jaar doet Sinterklaas zijn inkopen alleen”, sprak de premier, en wij voegen daar graag aan toe: “bij De Fakkel Hoogeveen!” 

Het aanbod bijbels en dagboeken is wellicht bekend, maar laat je eens verrassen door wat we nog meer te bieden hebben:

– Voor kinderen o.a.: leesboeken in alle niveaus, genres én prijsklassen. Maar ook zijn er puzzels, spellen, doeboeken, kleurpotloden, knuffels en nog meer.

– Voor jongeren bijvoorbeeld: nieuwe Young Adult boeken, creatieve pakketten, een mooi notitieboek, muziek en film, spellen, sieraden.

– Voor volwassenen: huishoudelijke artikelen, woondecoratie, een goede fles Israëlische wijn,
sieraden, een agenda, een mooi tijdschrift. Ook hebben we een groot aanbod romans. Hieronder vallen ook waargebeurde verhalen, thrillers en bijbelse romans.

Er is verrassend veel te vinden tot 15 euro!


Advent & Kerst

Hoe leven we toe naar Kerst? Je kunt het internet afstruinen voor ideeën, maar waarom niet rustig inspiratie opdoen in de winkel? We hebben o.a. adventskaarsen, boeken voor bezinning en materialen om als gezin bewust naar Kerst toe te leven. “Blik op Jezus” is daar een mooi voorbeeld van, net als de adventskaarten van De Wonderwolk. En dan hebben we natuurlijk ook nog kerstkaarten, sfeerlichtjes, decoratie en kerstverhalen om ontspannen (voor) te lezen.


Op de hoogte!

Nieuw op onze website: de top-10 lijstjes van het Nederlands Dagblad.
In de Nederlands Dagblad-Lees & Luister boekentop10 vindt je de best verkochte boeken van het moment. De Top 10 wordt maandelijks samengesteld op basis van verkoopgegevens van christelijke boekhandels.

Daarnaast zetten we op de website ook regelmatig nieuwe titels in beeld. Boeken en andere producten die we nieuw binnenkrijgen, zijn het eerst te zien voor wie ons volgt op Facebook. De pagina is openbaar en dus ook te zien voor wie zelf geen account heeft. Als je je inschrijft voor onze klantennieuwsbrief, ontvang je af en toe een e-mail met actuele suggesties.40 Tellen – Een spel dat iedereen in beweging zet deze Kerst

’Kerst voor Jou!’ heeft dit jaar een bijzonder cadeauproduct: het spel ’40 Tellen’.

In dit spel teken, beeld je uit, omschrijf je of geef je hints over de woorden op je kaartje. Welke vorm je ook gebruikt, probeer je boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Speel individueel of in teams tegen elkaar voor de hoogste score. Een spel vol humor, snelheid en gezelligheid, juist rond de kerstdagen met familie of gasten over de vloer. Het enige wat je extra nodig hebt is een dobbelsteen, pen en papier en een timer. Een feestelijke mix die doet denken aan Party & Co en 30 Seconds.
Het doel van het spel is om als eerste 12 punten te scoren. Die worden verdient door binnen 40 tellen te raden welk woord/welke zin je teamgenoot of de spelleider overbrengt.

Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 3+
Speeltijd: 10-30 minuten.
Het spel is geschikt voor een grote(re) groep, of een huiskamerviering.

*zolang de voorraad strekt verkrijgbaar!*

TRIPLO – Jezus in de hoofdrol

Een superleuk spel voor in het gezin, op school of in de kerk.

Het daagt zowel kinderen als volwassenen uit om als eerste de juiste kaartjes aan elkaar te verbinden.
Verhalen uit de Bijbel waarin Jezus de hoofdrol speelt, zijn de basis voor de triplo’s, de sets van drie. Waar Hij is, verandert er iets in de levens van mensen. De triplo’s vertellen verhalen waarin je vanuit de ene situatie in de andere komt door iets wat Jezus heeft gedaan.
Elke triplo heeft een eigen kleurrand en nummer, dus iedereen kan dit spel spelen. Wie de meeste triplo’s heeft, wint!

Dit spel is gemaakt in samenwerking met Opwekking GO, die een gezinsproject heeft ontwikkeld bij het spel.

Leeftijd: 5+
Spelers: 2-4
Speelduur: 15-25 minuten


Vrijspraak voor losers

‘Ieder mens kan zowel zondaar als heilige zijn’
Door: Nadia Bolz-Weber
 
Een bijzonder boek met een heel bijzonder titel, geschreven door Nadia Bolz-Weber, stichter van de House for all sinners and saints (huis voor zondaars en heiligen) in Denver, Colorado Amerika. Maar ook voormalig drugs/alcoholverslaafde en stand up comedian, vol met tattoos en grof in de mond die ook genade nodig heeft zoals wij allemaal.
 
In haar boek vertelt ze eerlijk over haar zo herkenbare angsten, weg willen lopen van je verantwoordelijkheden, genade nodig hebben; over menselijke tekortkomingen die we allemaal wel in het leven herkennen. De rode draad is dat God een warm hart blijft hebben voor ons mensen en ons door alles heen toch kan blijven gebruiken in Zijn Koninkrijk. Jozua mocht dat al ontdekken in Jericho en Jona in Nineve.
 
Ze is in haar boek heel eerlijk naar zichzelf en over andere christenen: “Er zijn veel redenen om je verre te houden van het christendom, dat zal ik niet ontkennen.” En verderop “Maar het zal ons overleven” Zij gelooft in de kracht van het christendom en legt dat op haar ‘geheel eigen wijze’ ook helemaal uit.
 
Een boek dat wel eens heel verfrissend zou kunnen werken.


Herhaling Coronamaatregelen

Om u en onszelf te beschermen, hebben we een aantal maatregelen genomen in de winkel. We maken gebruik van mondkapjes of transparante gezichtsmaskers en maken de balie, het pinapparaat, deurklinken etc vaker schoon.

De omstandigheden vergroten ook de druk op onze vrijwilligers. Daarom zijn de openingstijden voorlopig aangepast: in de maand december zijn we open van dinsdag t/m zaterdag van 09:30 – 16:30.

Als u graag wilt weten of we iets op voorraad hebben, kunt u dit bekijken op de website of even naar de winkel bellen. We zoeken het graag voor u op. Er is meer te bestellen dan er op de site te vinden is, dus vraag gerust. Ook als we u op een andere manier van dienst kunnen zijn, horen we het graag.


Oproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.