Nieuws van De Fakkel

Zomergroet van De Fakkel

Het is zomervakantie! Of je op reis gaat of thuis blijft, wilt ontspannen of verdieping zoekt: kom inspiratie opdoen in De Fakkel! We wensen je een mooie zomer, waarin je vreugde vindt in tijd met God en mensen.

Voor veel volwassenen en kinderen klinkt dit als muziek in de oren: lekker veel tijd om je helemaal te verliezen in een boek! Er is de afgelopen periode een heel aantal nieuwe romans verschenen. Daarnaast hebben we ook midprice romans en andere voordelige titels. Wil je het leesniveau (en plezier) van je kind op peil houden in de vakantie? Er is genoeg leuks om uit te kiezen op onze kinderafdeling, ook op AVI-niveaus. Onze etalage ziet er al ‘s zomers uit, met tips voor in je vakantie. Romans, spelletjes, kinderboeken. Denk ook aan een mooi tijdschrift of bijbels puzzelboek. Misschien wil je je deze weken eens met een specifiek thema bezighouden, alleen, met andere volwassenen of met je gezin. We helpen je graag iets passends te vinden om mee aan de slag te gaan. In de winkel zijn bovendien mooie aanbiedingen te vinden, onze “zomeropruiming”.

Het is dus zeker de moeite waard om deze weken eens te komen neuzen. Welkom!


Sportzomer

Wie graag naar sport kijkt, kwam tijd tekort deze maanden. EK Voetbal, Wimbledon, Tour de France,… en nu de Olympische Spelen. Mooie gelegenheden om samen te kijken en linken te leggen tussen sport en geloof. Ook kinderboekenschrijvers laten zich graag inspireren door sport. Lees de grappige boeken van Henriëtte Koornberg over 4 vrienden die ieder een andere sport beoefenen, volg Lieke die wil turnen, kies een voetbalboek of leer van Joyce de Jong over voetbal en Jezus volgen.

Enne… voor de volwassene die zich al tijden voorneemt om ook eens sportief te doen hebben we ook nog een mooie suggestie: Morgen ga ik echt! van Corien Oranje, een luchtig boek met tips voor hardlopen.

Dus van de bank af en sprint naar De Fakkel! Niets aan de hand toch? 

Voor jongeren die moeten leren leven met verlies.

Gevoelens van verlies komen in het leven van jongeren vaker voor dan het misschien lijkt. Dat kan zijn omdat een dierbare overlijdt, maar ook door pesten of een scheiding. ‘Niets aan de hand toch?’ helpt je omgaan met gevoelens van verlies. Met het persoonlijke verhaal van Laurina de Visser en quotes van andere tieners en jongeren is ‘Niets aan de hand toch?’ ook een bron van herkenning. De schrijfster neemt geen blad voor de mond: ze is ongekend openhartig en zoomt in op details die in één klap alles duidelijk maken. Laurina de Visser (1988) verloor op haar achttiende eerst haar vader en vrij snel daarna ook haar moeder. Met intensieve hulp van een verliesconsulent leerde zij haar verdriet een plek te geven. Nu uit ze zich onder meer door te schilderen. In ‘Niets aan de hand toch?’ gebruikt ze haar persoonlijke ervaringen en haar kunst om andere jongeren te helpen.

De schrijfster is, na ruim acht jaar in het onderwijs te hebben gewerkt als leerkracht, nu zelf verliesbegeleider in haar eigen praktijk Lichtehuisjes.

Een prachtig toegankelijk boekje voor iedereen die rondom iemand met een verlieservaring staat, of daar zelf mee te maken heeft!


Precious en beloved 2021

De vijfde editie van een zeer populaire zomermagazine. De zomeruitgave van 2021 staat weer boordevol inspirerende overdenkingen, persoonlijke verhalen, creatieve verwerkingen, bijbelstudies, interviews, recepten en nog veel meer.

Precious & beloved is gevuld met 128 full colour pagina’s in een handzaam formaat en is dus makkelijk mee te nemen op vakantie of naar het strand. Maar ook helemaal geschikt voor een ontspannen momentje, zomaar achter het huis in een luie stoel.
Dit magazine heeft als thema HOOP. ‘Een oud spreekwoord zegt: hoop doet leven. Als we ergens behoefte aan hebben in deze tijd, dan is het hoop’, staat er op de achterkant. ‘Uitzicht op betere tijden geeft kracht om door te gaan. Wat is het als kind van God dan een voorrecht om Hem te kennen, Die ons een hoopvolle toekomst belooft. Hij Die ons, in welke storm ook, niet uit het oog verliest en elke dag opnieuw woorden van hoop toefluistert’.

Een heerlijke nieuwe editie, waarin je je mag laten inspireren en bemoedigen door
hoopvolle verhalen, overdenkingen, columns en quotes.


Let op!

Ons bankrekeningnummer is sinds kort veranderd.
Het nieuwe nummer is: NL60RBRB8834997573


Boeken Top 10 – JuliOproep tot gebed voor De Fakkel Hoogeveen

Los van financiële steun en al onze klanten, kunnen wij niet zonder gebed. Hierin schuilt namelijk de kracht van een christen: het besef dat we mogen rekenen op de steun van onze Vader in de Hemel.

Dat willen wij ook aan u vragen: om een plek in uw voorbede. Bij u thuis of in uw gemeente. Om het werk van De Fakkel op te dragen aan onze almachtige God en Vader.

In de brief aan de Romeinen staat het zo treffend weergegeven: “Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk”.