40e Alpha weekend, najaar 2019

Na 5 cursusavonden was het 11 oktober zover: we vertrokken met 6 teamleden op vrijdagavond naar Denekamp.
De dag erna zouden de 9 deelnemers arriveren.

Vrijdagavond zetten we alles klaar voor het weekend en werden we toegerust in het bidden met elkaar en voor elkaar: de ander zegenend bij God brengen. We mochten dat ook voor elkaar als teamleden doen in 2 kleine groepjes en dat was een bijzonder moment!
Het maakte ons als team hechter, en in vertrouwen op Gods kracht kon het weekend beginnen.

Tegen 10 uur op zaterdagochtend waren alle deelnemers ‘in the house’, dat wil zeggen in Huize Elisabeth, in het gastenverblijf van het klooster van de Franciscanessen van Denekamp.

Na de koffie en het oplossen van de nodige wifi-problemen, werd het tijd voor de verbinding met omhoog, en luisterden we naar de eerste lezing ‘Wie is de heilige Geest?’. Daarna konden we genieten van de heerlijke warme maaltijd. Tijd om elkaar nog beter te leren kennen. 

Na de tweede lezing ‘Wat doet de heilige Geest?’ gingen we in kleine groepjes uiteen, dezelfde groepjes die we tijdens de Alpha-avonden ook vormen. 
Tussendoor was er voldoende tijd om even naar buiten te gaan om van de prachtige omgeving van het klooster te genieten, in de kapel te zijn of je terug te trekken op je eigen kamer. Helaas was het wat regenachtig weer deze keer.
Na de broodmaaltijd moesten een aantal mensen ons verlaten i.v.m feestelijkheden elders, maar we hadden met een groep van 10 mensen een ontzettend gezellige avond! Twee deelnemers waren aan het spel ‘Kaarten op tafel’ begonnen en iedereen die binnendruppelde, schoof aan. Vragen over geloof, ontspanning, relaties en persoonlijkheid, die je moest koppelen aan een fotokaart… het vroeg de nodige creativiteit, maar bracht ook prachtige uitspraken! Iedereen hielp ruimschoots mee om een ander aan een ‘goed’ antwoord te helpen en dat leverde ontroerend mooie momenten op!

Na dit spel, vormden we twee teams en speelden we het spel ‘30 seconds’, waarbij een ongekend talent van één van de teamleden naar boven kwam: hij draaide het spel om en liet zijn team omschrijvingen bedenken bij zijn opdrachtwoorden 😊, weer eens wat anders!
Ook legde hij Femmy het verschil tussen een citroen en een kanarie uit, kortom een heerlijke avond!

De volgende dag begon weer vroeg. Na het ontbijt kwam ons teamlid Alie weer terug uit Hoogeveen, met één van de deelnemers die er zaterdag niet bij had kunnen zijn en verzorgde ze de lezing ‘Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?’ voor ons. Ze legde het duidelijk uit met het voorbeeld van een geiser. Een geiser staat op een waakvlammetje en zo kun je christen zijn, maar pas wanneer je de kraan opendraait, laait er een vuur op om het water te verwarmen, en dat is wat God voor jou wil doen met zijn Geest. Vraag hem in je hart en Hij komt, wees niet te bang of te bescheiden en denk niet te gering van jezelf: God wil het ook aan jou geven! Zo zul je Zijn diepe liefde voor jou gaan ervaren! Ook had ze een olielamp meegenomen, die behalve olie ook een aantal stenen bevatte, stenen die de ruimte van olie innemen. Hebben wij ook zulke stenen in ons hart, die we misschien moeten opruimen? Stof tot nadenken!

Na afloop was er ruimte om de lezing op je in te laten werken, alleen of met elkaar, mogelijkheid om te bidden of voor je te laten bidden, binnen of buiten: iedereen deed dit op zijn of haar eigen manier.
De ochtend werd besloten met een korte viering. Zoals mensen wereldwijd bij elkaar komen om samen God te ontmoeten, mochten ook wij dit met ons groepje doen: samen zingen, samen bijbellezen, samen bidden. We besloten de viering door elkaar de zegen van God toe te zingen.

Na de warme maaltijd van het huis was het dan toch tijd om afscheid van elkaar te nemen. Ga met God en Hij zal bij je zijn was de boodschap van de tafelsluiting. Dit weekend vloog voorbij. We hebben veel met elkaar gedeeld, er was een liefdevolle sfeer, aandacht voor elkaar en bovenal ruimte voor de Geest! Dank aan God die dit mogelijk maakte.

Namens het Alpha-team,  Marijke Jonkman

Dinsdag 3 december  vindt er een Open Alpha-avond plaats in de Rank aan de Van Echtenstraat  64. Aanvang 19.45 uur.  Welkom !!!

Opgave voor Alpha 41 die op dinsdag 28 januari 2020 van start gaat,  kan nu al. (héél graag zelfs !) 

meer informatie en/of aanmelden: Femmy Peursum (06-51600684 of alphahoogeveen2@gmail.com)