Open Alpha-avond

Open Alpha-avond

Op dinsdag 27 november was de laatste én de eerste Alpha avond.

Huh?

Ja, deze speciale avond was voor de deelnemers van Alpha 38 een afsluiting, maar tegelijk een open uitnodiging aan eventuele nieuwe deelnemers voor Alpha 39!!
Deze Alpha gaat in januari 2019 weer van start.

Het was een feestelijke en gezegende avond. We zongen met elkaar onder leiding van Ineke Diphoorn en dominee Betty Gras uit Zuidwolde sprak met ons over het onderwerp: Is er meer??

Enkele deelnemers aan Alpha 38 gaven een verslag van hun ervaringen tijdens de laatste cursus en dat waren ware getuigenissen!!
Hoe de weg van God met ons leven gaat, weten we niet van tevoren, maar dát Hij met ons allen een weg gaat: dat staat vast!! En wie zich daarvoor open stelt, mag bijzondere dingen van Hem verwachten.
Wat was het heerlijk om een aantal weken met elkaar op Gods weg te zijn en van elkaar te leren en met elkaar te delen.
Tijdens Alpha kan alles besproken worden, er is geen vraag die niet gesteld mag worden en samen zoeken we naar wie God in ons leven is. We hebben genoten van de maaltijden met elkaar en de gesprekken tijdens het eten en in de kleine groepen.
Daar zijn we allemaal weer rijker van geworden: zowel de deelnemers die God nauwelijks of niet kenden, als de deelnemers die al heel vertrouwd met Hem zijn.
Veel mensen benoemden al geloviger te zijn, dan ze zelf dachten!!!

Vanwege de renovatie van de Centrumkerk en de Rank, moesten we een aantal weken uitwijken naar een andere plek. Die vonden wij in de schuur én het huis van Aly & Wim Boer. We werden daar zeer gastvrij ontvangen gedurende enkele weken…. echt superfijn !!!

Nieuwsgierig geworden naar Alpha? Aarzel dan niet en geefje op…
De 11 avonden beginnen om 18.45 uur met een gezamenlijke, warme maaltijd in een ontspannen sfeer.
Na uitleg van het thema van de les volgt er een korte koffie/thee pauze, om vervolgens in kleine groepjes dieper op het thema in te gaan. Voorbeelden van thema’s die behandeld worden zijn. Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Hoe kan ik geloven? Bidden en Bijbellezen waarom en hoe? Hoe leidt God ons?
Halverwege de Alpha is er een gezamenlijk weekend met als thema “de heilige Geest”.

Doe eens mee…. en ervaar het zelf…

Je kunt nu aanmelden voor de nieuwe Alpha door te bellen of te mailen naar Femmy Peursum

Femmy Peursum
0528-241437 of 06-51600684
e-mail:

Namens het Alpha-team,  Marijke Jonkman