Alpha-weekend oktober 2018

38e Alpha-weekend, najaar 2018

Na 5 avonden was het 5 oktober zover: we vertrokken als teamleden op vrijdagavond naar Denekamp en werden de volgende ochtend gevolgd door de deelnemers.

Vrijdagavond zetten we alles klaar voor het weekend en werden we toegerust in het bidden met elkaar en voor elkaar om de ander zegenend bij God brengen. We mochten dat ook voor elkaar doen in kleine groepjes en dat was een bijzonder moment! Het maakte ons als team hechter en in vertrouwen op Gods kracht kon het weekend beginnen.

De volgende ochtend verwachtten we de eerste deelnemers om tien uur. Maar al om half tien arriveerde de eerste auto al, snel gevolgd door de rest: iedereen had er zin in!!

Na de koffie werd de eerste lezing gehouden ‘Wie is de Heilige Geest’ en konden we genieten van een heerlijke warme maaltijd. Tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Na de tweede lezing ‘Wat doet de Heilige Geest’ gingen we in kleine groepjes uiteen, dezelfde groepjes die we tijdens de Alpha avonden ook vormen. Tussendoor was er voldoende tijd om even naar buiten te gaan om van de prachtige omgeving van het klooster te genieten, even op bed te gaan liggen in onze eigen kamers of gewoon heerlijk in de zon te zitten. Zon was er voldoende, iets waarmee bijna ieder Alpha weekend gezegend schijnt te worden!!!

Na de broodmaaltijd was er een gezellige avond, met lekkers en veel gelegenheid voor ontmoeting. Twee deelnemers doken onmiddellijk de schilderhoek in, waar onder hun handen een geweldig kunstwerk mocht verschijnen: en duif en een vuur, tekenen van de heilige Geest. Geweldig hoe God ook in de gaven van mensen zichtbaar is!

De overige deelnemers rummikubten, sjoelden en knikkerden er lustig op los en de avond vloog voorbij, tot er opeens een koopman ten tonele verscheen!! Deze had voldoende waar bij zich om iedereen gelukkig te maken, met één nadeel: je zat direct aan hem vast. Gelukkig was er ook bevrijding voor wie het woord van God aan durfde te nemen!

Met zang, een vast onderdeel van Alpha, sloten we de avond af en op een enkeling na, dook iedereen vermoeid van alle indrukken en zonneschijn zijn bed in!!

De volgende dag begon weer vroeg, want na het ontbijt kregen we een gast in ons midden, Alie Stoel, die de lezing ‘Hoe kan ik vervuld worden met de heilige Geest’ voor ons verzorgde. Met prachtige voorbeelden werd dit uitgelegd, waarbij het goed uitkwam dat de gemiddelde leeftijd deze cursus wat hoger lag, want iedereen wist nog wat een geiser was!! Een geiser staat op een waakvlammetje en zo kun je Christen zijn, maar pas wanneer je de kraan open draait, laait er een vuur op om het water te verwarmen en dat is wat God voor jou wil doen met zijn Geest. Vraag hem in je hart en Hij komt, wees niet bang of bescheiden en denk niet te gering van jezelf: God wil het ook aan jou geven!! Zodat je Zijn diepe liefde voor jou mag gaan ervaren!

Na wederom een heerlijke maaltijd, zongen we verzoeknummers in de kapel, begeleid door Bram Halmingh, die daarvoor met zijn hele gezin naar Denekamp was afgereisd. Het was een heerlijk zanguurtje.

Dit weekend vloog voorbij. We hebben veel met elkaar gedeeld, er was een liefdevolle sfeer, aandacht voor elkaar en bovenal ruimte voor de Geest!!! Dank aan God, die dit mogelijk maakte.

Weten of Alpha ook iets voor u, voor jou is?

Dinsdag 27 november vindt een Open Alpha-avond plaats in de Rank aan de Van Echtenstraat 64. Aanvang 19.45 uur. Welkom !!!

Opgave voor de nieuwe Alpha die op dinsdag 29 januari 2019 van start gaat, kan nu al (héél graag zelfs !)

Voor meer informatie en opgave:
Femmy Peursum
0528-241437 of 06-51600684
e-mail:

Namens het Alpha-team,  Marijke Jonkman