Vacatures

Beste gemeenteleden,
We vragen jullie aandacht voor een aantal (essentiële) vacatures in onze gemeente. De kerkenraad nodigt jullie van harte uit om namen aan te dragen van mensen die jullie geschikt achten voor één of meer van onderstaande vacatures. Uiteraard mag je ook je eigen naam noemen, wanneer je er voor voelt om één van de taken op je te nemen. Uiteindelijk zal de kerkenraad een beslissing nemen m.b.t. de ingediende namen en het concreet vragen van gemeenteleden voor een bepaalde taak.

Wanneer u onderstaand formulier invult kunt u deze mailen naar scriba@pknpesse.nl, mocht mailen niet lukken mag u het formulier ook uitprinten en inleveren in de kerk.

Peiling kerk-app

Beste gemeenteleden,

Afgelopen woensdag, 1 september 2021, vond er een gemeenteavond plaats om jullie te informeren over het idee om in onze gemeente een kerk-app te introduceren. Twee presentaties gaven ons meer inzicht in de bedoeling en de mogelijkheden van zo’n app. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk gemeenteleden hierover geïnformeerd raken en hun stem hierover laten horen. Er is een opname van de gemeenteavond beschikbaar, zodat je de beide presentaties kunt bekijken. Daarnaast vind je hier een ‘peilbriefje’: daarop een korte samenvatting van de beide soorten apps die zijn gepresenteerd en het verzoek is of je via de e-mailknop een berichtje wilt sturen naar onze scriba. Je kunt aan hem laten weten hoe je hierover denkt. Dat kan tot en met 20 september a.s. (17.00 uur).

Alvast dank voor jullie belangstelling en reactie, namens de kerkenraad,
ds. Marianne Paas

EN HOE DENK JIJ EROVER?

We hebben informatie gehoord over twee verschillende soorten ‘kerk-apps’. De één is geschikt voor eenzijdig ‘verkeer’, de ander is geschikt voor tweezijdig (live) ‘verkeer’. Voor de rest beschikken ze over dezelfde functies. In overzicht ziet dat er zo uit:

APPostel AppDonkey Mobile App
Collectefunctiehttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Nieuwsberichtenhttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Chatfunctie/groepenhttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Agenda/roostershttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Aanmelden kerkdiensthttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Ledenlijst (adresgids)https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Kerkdienst livehttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png
Kerkdienst achterafhttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Eo_circle_green_checkmark.svg/2048px-Eo_circle_green_checkmark.svg.png

Wat betreft de kosten: de app van Donkey Mobile is duurder dan de APPostel app. Daartegenover staat dat DM insteekt op onderlinge communicatie en verbinding en je er meer mee kunt vanuit dat perspectief. De APPostel kan alleen informatie zenden naar gemeente -leden en biedt een handige tool biedt om online te doneren. Dat laatste kan echter ook binnen DM.

Als je er voor bent dat we als kerkelijke gemeente een dergelijke kerk-app gaan aanschaffen, waar zou jouw voorkeur dan naar uitgaan? Of hoeft het voor jou helemaal niet? Wil je één van de mogelijkheden hieronder aanvinken? Je kunt jouw keuze achterlaten in de doos bij de uitgang van de kerkzaal. Alvast bedankt!

  1. APPostel-app
  2. Donkey Mobile-app
  3. Vóór, maar welke maakt mij niet uit
  4. Tegen, voor mij hoeft dit allemaal niet

Lukt het reageren via de knop hierboven niet? Stuur dan een mail naar scriba@pknpesse.nl

Vieren in het dorp

Zondagmorgen 29 augustus is er een bijzondere kerkdienst in Pesse. Opnieuw ging de jaarlijkse tentdienst niet door (want ook dit jaar nog geen Pesserfeest), maar we willen wel graag ‘vieren in het dorp’. Komende zondag  daarom een dienst in de openlucht, voor jong(er) en oud(er), middenin het dorp, op het plein van OBS De Posthoorn. Het thema voor deze openluchtdienst heeft alles te maken met de periode die hopelijk grotendeels achter ons ligt. Na anderhalf jaar in de ban van ‘corona’ durven we voorzichtig weer vrijheid te voelen. Maar wat is eigenlijk vrijheid? Daar denken we over na in deze dienst. Om 10.00 uur ben je welkom voor een kop koffie/thee met iets lekkers. Om 10.30 uur begint de viering. De muziekgroep van de Protestantse Gemeente Pesse is er om het samen zingen te begeleiden. Ds. Marianne Paas Feenstra leidt de viering. Neem een zitkussen mee of je eigen tuinstoel. Van harte welkom!
Bij slecht weer vindt de viering in De Ontmoetingskerk plaats. 

Nieuws van De Fakkel

Zomergroet van De Fakkel

Het is zomervakantie! Of je op reis gaat of thuis blijft, wilt ontspannen of verdieping zoekt: kom inspiratie opdoen in De Fakkel! We wensen je een mooie zomer, waarin je vreugde vindt in tijd met God en mensen.

Voor veel volwassenen en kinderen klinkt dit als muziek in de oren: lekker veel tijd om je helemaal te verliezen in een boek! Er is de afgelopen periode een heel aantal nieuwe romans verschenen. Daarnaast hebben we ook midprice romans en andere voordelige titels. Wil je het leesniveau (en plezier) van je kind op peil houden in de vakantie? Er is genoeg leuks om uit te kiezen op onze kinderafdeling, ook op AVI-niveaus. Onze etalage ziet er al ‘s zomers uit, met tips voor in je vakantie. Romans, spelletjes, kinderboeken. Denk ook aan een mooi tijdschrift of bijbels puzzelboek. Misschien wil je je deze weken eens met een specifiek thema bezighouden, alleen, met andere volwassenen of met je gezin. We helpen je graag iets passends te vinden om mee aan de slag te gaan. In de winkel zijn bovendien mooie aanbiedingen te vinden, onze “zomeropruiming”.

Het is dus zeker de moeite waard om deze weken eens te komen neuzen. Welkom!

Lees verder Nieuws van De Fakkel

Nieuws van De Fakkel

Vakantie

Het kerkelijk seizoen wordt afgesloten, het schooljaar zit er op, de vakantie begint!

Ben je op zoek naar een passend (afscheids)geschenk, kom dan gauw eens in onze winkel kijken. We hebben veel, maar nooit alles en ook niet altijd in grotere hoeveelheden, dus als je op tijd bent kunnen we nog voor je bestellen. Suggesties? Een (jongeren)dagboek, een scheurkalender, een armband met tekst, een mooi notitieboek, een spel, een fles wijn, bijbels puzzelboekje, mooi theeglas, of ga voor een Fakkelbon. Op de foto zie je ook nog een heleboel ideeën voor kinderen. Tot snel!

Lees verder Nieuws van De Fakkel

Nieuws van De Fakkel

Cadeaubonnen

Op zoek naar een leuk cadeau? Welkom in De Fakkel! Als vaste klant weet u dat we meer verkopen dan bijbels en kaarten, maar nieuwe klanten reageren vaak blij verrast als ze moderne woondecoratie zien, de Israëlische wijn of het aanbod kinderboeken. Daarom kan het best een goed idee zijn om een Fakkelbon cadeau te geven, zo ontdekken ook anderen onze winkel en steunt u ons dus eigenlijk dubbel!

Lees verder Nieuws van De Fakkel

Gemeentevergadering 26 mei 2021

Leden van de gemeente kunnen via deze pagina de documenten zien.

Nieuws van De Fakkel

Welkom in de winkel

Hoera, we mogen weer klanten ontvangen zónder afspraak! Wel houden we ons aan de geldende regels, dat wil zeggen dat we 3 klanten in de winkel mogen hebben, mondkapjes gebruiken en afstand houden. Ook letten we nog steeds extra op de hygiëne.

Desalniettemin hopen we dat u zich vrij voelt onze winkel weer te bezoeken, u bent van harte welkom!

Lees verder Nieuws van De Fakkel

Nieuws van De Fakkel

Pasen

In de winkel hebben we het assortiment voor Pasen uitgestald, wat ook grotendeels te vinden is op de website onder Seizoensartikelen. Er zijn mooie windlichten met tekst, diverse boeken met inspiratie voor deze tijd en ook voor de kinderen is er een divers aanbod om aandacht te geven aan het Paasevangelie. Daarnaast hebben we Israëlische wijn op voorraad, alsmede druivensap, om (thuis) te gebruiken bij het avondmaal.

Lees verder Nieuws van De Fakkel

Let’s EAT & meet

Laten we samen gaan eten…

Binnenkort eindigt de Veertigdagentijd en komen we aan bij de Witte Donderdag. Vanaf die dag gaan we echt óp naar Pasen.

Omdat we op deze Witte Donderdag nog niet in de kerk samen kunnen komen, willen we je uitnodigen om tóch samen te gaan eten.

Hoe?

Door je tot uiterlijk 28 maart a.s. aan te melden voor ‘Let’s EAT & meet’.

Je ontvangt dan recepten om klaar te maken op Witte Donderdag. We beginnen die maaltijd ‘samen apart’, doordat je inlogt in de ontmoeting met alle deelnemers. Marianne zal de maaltijd openen met een kort moment van bezinning. Daarna kun je in eigen kring lekker gaan eten. Op een afgesproken tijdstip logt iedereen weer in en sluiten we de maaltijd gezamenlijk af.

En dan?

Als je meedoet, ontvang je van drie recepten de ingrediënten aan huis, in een ‘foodbox’. Daarvoor hoef je dus zelf niet de deur uit. Je betaalt daarvoor de kostprijs. Als je graag meer recepten wilt uitproberen, dan moet je daar zelf je boodschappen voor doen. Nadere instructies ontvang je wanneer je je hebt aangemeld. Laat weten met hoeveel personen je mee wilt eten.

Doe je mee?

Stuur dan een berichtje naar: