Kerkdiensten vanaf 16 december

Naar aanleiding van de tweede lockdown heeft de kerkenraad een bericht voor alle gemeenteleden in de vorm van een brief en een video.

Paaskaars

Voor onze Ontmoetingskerk bestellen we binnenkort een nieuwe Paaskaars. Vanaf Pasen 2021 gaan we die branden tijdens onze erediensten. De diaconie heeft gekozen voor het model met het logo van de Protestantse Kerk in Nederland, de vredesduif.

Misschien vind je het leuk om ook thuis precies zo’n zelfde Paaskaars te gebruiken? Of om er één cadeau te geven? De diaconie gaat een bestelling plaatsen en wil ook voor geïnteresseerde gemeenteleden bestellen. Er zijn verschillende formaten en er hangt een ander prijskaartje aan ieder formaat. Als je graag een bestelling wilt doorgeven, stuur dan tot uiterlijk 25 februari een bericht naar de secretaris van de diaconie: . Geef duidelijk aan welk formaat kaars je graag wilt ontvangen.

Het laatste nieuws van de Fakkel Hoogeveen

Cadeautjes door de brievenbus

Mis je ook de feestjes in deze tijd? Je kunt een verjaardag of andere feestdag mooi opfleuren door een cadeautje op te sturen! Als boekhandel hebben we een heleboel artikelen die goed in een brievenbuspakje passen. Pak het vrolijk en stevig in en je kunt het bezorgen of eenvoudig versturen via een Pakketpunt. Voor een geboorte hebben we ook een kant-en-klaar doosje, compleet met kaartje en inpakpapier.

In Hoogeveen kunnen we desgewenst je cadeautje rechtstreeks namens jou bezorgen.

Lees verder Het laatste nieuws van de Fakkel Hoogeveen

Boshaltes. Een eigentijdse kruisweg

Op Aswoensdag 17 februari begint de veertigdagentijd ook wel de lijdenstijd of vastentijd genoemd. We bereiden ons voor op het Paasfeest. Het is doorgaans een tijd van inkeer en bezinning. Van oudsher is de verbeelding van de laatste uren van Jezus’ leven een traditioneel onderdeel van deze voorbereiding op het Paasfeest. Wie wel eens in Jeruzalem is geweest, kan daar de Via Dolorosa lopen, de weg die Jezus met het kruis heeft afgelegd: van het paleis van Pontius Pilatus tot de plek van de kruisiging en graflegging. Maar ook wie niet in de gelegenheid was om naar Jeruzalem te reizen (en dat gold en geldt natuurlijk voor de meeste mensen), kon door middel van een kruisweg (een ‘via crucis’) aan de hand van veertien kruiswegstaties (‘stationes’) stilstaan bij die lijdensweg van Christus. In tal van oude kerken zijn deze klassieke verbeeldingen te vinden. 

Lees verder Boshaltes. Een eigentijdse kruisweg

Evangelisatiedienst 14 februari: Blijf in Mijn liefde

Beste allemaal,

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit voor de Evangelisatiedienst op zondag 14 februari 2021. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger in deze dienst is: ds. Patrick de Vries uit Beilen. Thema: Blijf in Mijn liefde. Houd moed, heb lief.

Lees verder Evangelisatiedienst 14 februari: Blijf in Mijn liefde

Workshop: Voorjaarskrans maken

Terwijl wij allemaal druk bezig zijn om het nieuws over het Coronavirus te volgen en ons aan de voorgeschreven regels proberen te houden gebeuren er toch ook veel andere zaken in de wereld. De ZWO commissie heeft als taak de aandacht te vestigen op zendingsprojecten zoals het Mama Rose project in Rwanda in Afrika.

Lees verder Workshop: Voorjaarskrans maken

Online bestellen kan ook bij De Fakkel Hoogeveen!

Beste klanten, de winkel is dicht.
We hopen en bidden dat de lockdown het beoogde effect zal hebben. Afgelopen week hebben we als vrijwilligers in de winkel gewerkt en ondervonden wat we nu nog kunnen doen om u als klant van dienst te zijn en waar we beperkt zijn door zowel de maatregelen als de drukte bij de pakketdiensten. In deze nieuwsbrief willen we uitleggen op welke manier we nog iets voor u kunnen betekenen. Binnen Hoogeveen komen we uw bestelling gratis bezorgen!

Lees verder Online bestellen kan ook bij De Fakkel Hoogeveen!

Bidden Onderweg

Bidden Onderweg is een dagelijkse gebedspodcast die je helpt om te bidden, waar en wanneer je maar wilt. Ons doel is jou te helpen je meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in jouw leven.”

Online adventskalender

Dit jaar kunt u de adventskalender van Petrus ook online volgen. De digitale versie is hier te vinden.

De Fakkel Nieuwsbrief December

Sinterklaas

“Dit jaar doet Sinterklaas zijn inkopen alleen”, sprak de premier, en wij voegen daar graag aan toe: “bij De Fakkel Hoogeveen!” 

Het aanbod bijbels en dagboeken is wellicht bekend, maar laat je eens verrassen door wat we nog meer te bieden hebben:

– Voor kinderen o.a.: leesboeken in alle niveaus, genres én prijsklassen. Maar ook zijn er puzzels, spellen, doeboeken, kleurpotloden, knuffels en nog meer.

– Voor jongeren bijvoorbeeld: nieuwe Young Adult boeken, creatieve pakketten, een mooi notitieboek, muziek en film, spellen, sieraden.

– Voor volwassenen: huishoudelijke artikelen, woondecoratie, een goede fles Israëlische wijn,
sieraden, een agenda, een mooi tijdschrift. Ook hebben we een groot aanbod romans. Hieronder vallen ook waargebeurde verhalen, thrillers en bijbelse romans.

Er is verrassend veel te vinden tot 15 euro!

Lees verder De Fakkel Nieuwsbrief December