Stem nu op jouw top 3 voor het Top2000 Kerkcafé

Op zaterdagavond 5 november toveren we de Ontmoetingskerk om tot een ‘Top2000 Kerkcafé’.

De coverband Grooving brengt verschillende nummers uit de Top2000 ten gehore.
Jij kunt ervoor zorgen dat jouw favoriete nummer ook wordt gespeeld. Vanaf nu is het mogelijk om jouw top 3 te stemmen.
Breng je stem uit op: www.top2000kerkdienst.nl/fluitenberg
We zien jullie graag op zaterdag 5 november aanvang 20.30 uur tot 22.30 uur.

Tentdienst Pesserfeest zondag 21 augustus

In het derde weekend van augustus vieren we het Pesserfeest. Daar zijn we als Protestantse Gemeente ook bij aanwezig, op zondagmorgen, met een inspirerende en aanstekelijke tentdienst, voor jong en oud, voor dorpsgenoten en voorbijgangers…. Thema van de tentdienst is ‘ONE’. We lichten een klein tipje van de sluier op over de achtergrond van het thema…. ONE kun je ook lezen als een afkorting van omzien naar elkaar (zoals de stichting met dezelfde naam in de gemeente Hoogeveen). Wij vragen ons af hoe we in deze roerige tijden weer kunnen groeien naar een samenleving, waar het niet is íeder voor zich’, maar waar we weer meer één zijn en samen voor de kwaliteit van het leven gaan. De dienst begint om 10.30 uur. Je kunt vanaf 10.00 uur binnenlopen voor een kop koffie of thee! Voor de kinderen is er tijdens de dienst een leuke activiteit (ook gewoon in de tent).

Let op! Deze dienst wordt niet opgenomen en zal niet te zien zijn op kerkdienstgemist.

Actie voedselbank

Voor de maanden augustus en september willen we graag houdbare zuivel inzamelen. Van harte aanbevolen.

HOUDBARE ZUIVEL – Landmarkt

Richtingwijzers voor de Ontmoetingskerk 2022-2026

Het nieuwe beleidsplan ligt klaar! Met mooie richtingwijzers voor de komende jaren. Op zondag 3 en 10 juli kun je na de kerkdienst (op eenvoudige manier) laten weten welke richtingwijzers in jouw ogen het meest aansprekend en belangrijk zijn. In de kerkdienst wordt uitgelegd hoe.

BBQ 24 juni 18.00 uur

Opgave per mail bij b.wevers@pknpesse.nl en h.fidom@pknpesse.nl of bel 06-55385882 en spreek in.                                                  

Gemeenteavond 07-06-2022

Marktdag 30 april

Geef je mening!

Kun je niet meedoen op zaterdag 2 april? We vinden het tóch fijn om jouw/uw mening te horen. We willen graag weten hoe jij/u op dit moment onze kerk ervaart. Er is een enquête gemaakt met 30 vragen. Het kost je niet veel tijd, want je hoeft bij iedere vraag alleen maar aan te geven of je het eens of oneens bent. We stellen het heel erg op prijs als zoveel mogelijk gemeenteleden even een minuutje of 10 willen gebruiken om deze vragenlijst in te vullen. Je kunt klikken op deze link, en dan wijst het zich vanzelf! Of je gebruikt onderstaande QR code, dan kom je er ook!

LICHT VOOR OEKRAÏNE

Woensdag 9 maart is de traditionele ‘biddag’ in de protestantse kerken. Deze woensdag willen we alle dorpsbewoners van harte uitnodigen om in de Ontmoetingskerk een kaars aan te komen steken voor de bevolking van Oekraïne. Uiteraard is er ook een collectezak waar je een bijdrage voor giro 555 in kwijt kunt. Vanaf 19.00 uur is de kerk open en kun je gewoon binnenlopen om een kaars te branden.

Om 19.30 uur begint er een avondgebed. In deze tijd komen we er op allerlei manieren achter dat we niet alles kunnen maken, dat we niet alles in de hand hebben. Wij zijn afhankelijke mensen. Maar dat maakt ons niet weerloos, niet machteloos. De Eeuwige doet altijd een beroep op de goede kracht die in ons is. Ook bij het avondgebed ben je uiteraard van harte welkom!

Online vieringen krijgen een vervolg

Na iedere persconferentie is er even contact als ‘kleine kerkenraad’(KK). We vragen ons dan af hoe we op een goede manier als kerkelijke gemeente om kunnen gaan met de maatregelen en de informatie die op ons af komt. We proberen daarbij verantwoordelijk te handelen en stellen zorg voor elkaar, gezondheid en veiligheid voorop.

Wanneer u op “download” klikt krijgt u de uitgebreide versie.