Workshop: Voorjaarskrans maken

Terwijl wij allemaal druk bezig zijn om het nieuws over het Coronavirus te volgen en ons aan de voorgeschreven regels proberen te houden gebeuren er toch ook veel andere zaken in de wereld. De ZWO commissie heeft als taak de aandacht te vestigen op zendingsprojecten zoals het Mama Rose project in Rwanda in Afrika.

Wat houdt dit project in:
Na de genocide in Rwanda in 1994 bleven veel kinderen als wees achter. “Mama Rose” richtte een organisatie op, die voor deze kinderen een nieuwe familie zocht. Tegenwoordig helpen “Mama Rose” en haar team kwetsbare kinderen, onder wie kinderen die hun ouders aan aids zijn kwijtgeraakt of die zelf besmet zijn. Ze regelen opvanggezinnen en helpen de kinderen met persoonlijke begeleiding, een zorgverzekering, medicijnen en onderwijs. Ook geven ze voorlichting over hiv/aids op scholen en in kerken.

Doel:
Tijdens de kerkdienst van 7 februari 2021 proberen we weer aandacht te krijgen voor dit project met als doel geld in te zamelen. Er wordt een thuisworkshop aangeboden en de financiële opbrengst is bestemd voor het Mama Rose project.

1. Workshop: “Winterse voorjaarskrans” kostprijs € 17.50

Ontwerp 1: op een krans wordt er een sneeuwdekje van watten geplakt met hier en daar een toefje rendiermos in fris groene tint. Dit geeft een winters tafereeltje van smeltende sneeuw.Daarop worden korte takjes verwerkt. In de krans staan 3 hyacinten of blauwe druifjes. Daartussenin geklemd drie glazen bolvaasjes gevuld met anemoontjes.

2. Workshop: “Groene krans met bolletjes” kostprijs € 20.00

Ontwerp 2: op een krans van mos worden korte takjes gekramd. Daarna prik je de bolletjes op de krans. In het midden plaats je hyacinten of blauwe druifjes. Daartussen klem je drie glazen bolvaasjes waarin je anemoontjes kunt zetten.

In de pakketten zit alles wat je nodig hebt, incl. uitleg voor het maken van het stuk. Veel plezier met het maken van je werkstuk.

Wil je ons project van Mama Rose steunen en gezellig creatief aan de slag gaan, bestel dan een pakket.

Van elk pakket gaat er € 10,00 naar haar stichting.

Het pakket wordt bij je thuis gebracht op donderdag 4 februari!


Bestelformulier voor het workshoppakket

Naam:
Adres:
Telefoonnummer / e-mailadres:

Workshoppakket 1: Winterse voorjaarskrans € 17.50 Aantal:
Workshoppakket 2: Groene krans met bolletjes € 20.00. Aantal:

Geef per pakket aan of u hyacinten of blauwe druifjes wenst!

Aanmelden voor deze workshop kan van 25 januari t/m 1 februari 2021:

Jeannet van Faassen
Veldkamp 12
7931 TL Fluitenberg

Betaling via rekeningnummer NL88INGB0002965666 t.n.v. ZWO commissie Pesse of contant bij aflevering van het pakket (natuurlijk mag je altijd meer over maken zodat we het werk van Mama Rose nog meer kunnen steunen).

Succes met het maken. Als je het leuk vindt, stuur dan een foto van het resultaat naar . Wij maken dan een collage en tonen dat op
de beamer op een later tijdstip. Tevens wordt dan het bedrag bekend gemaakt dat we over kunnen maken naar ons goede doel Mama Rose.

Bedankt voor je bestelling.