Herdenken op 4 mei, vieren op 5 mei…

Dat gaat nu anders dan anders. We mogen niet samenkomen op de begraafplaats of bij andere monumenten. Juist nu we 75 jaar bevrijding mogen vieren! Toch willen we met elkaar gedenken. 

De Pioniers Pesse en de Protestantse Gemeente Pesse bevelen de initiatieven van het Comité 4 en 5 mei van harte bij alle dorpsbewoners aan. Alle informatie kun je vinden op de website van het comité. Kort gezegd gaat het om een paar dingen: 

1) Je kunt thuis een poster downloaden en printen (vormgegeven als de Nederlandse vlag) met daarop de tekst: ‘Ik herdenk’ en ‘Ik sta stil bij 75 jaar vrijheid’. Het comité vraagt mensen om deze poster op 4 en 5 mei voor het raam te hangen.

2) Je kunt virtueel een bloemetje leggen bij één van de oorlogsmonumenten in onze buurt: het oorlogsmonument in het Spaarbankbos, het executiemonument aan de Wijsterseweg, monument Zwarte Zaterdag aan de Wijsterseweg of het monument voor Joodse dwangarbeiders op Kremboong. Als je naar deze website gaat, kun je het monument van jouw keuze uitzoeken en dan klikken op ‘Leg een bloem’, dan wijst het zich daarna vanzelf.

3) Je kunt ook daadwerkelijk bloemen doneren, via een Tikkie (€ 4,50). Dat is een donatie die volledig wordt ingezet om daadwerkelijk bloemen te leggen bij meerdere oorlogsmonumenten in het hele land. Dat kan via deze website.

Van harte aanbevolen! 

De Pioniers Pesse
Protestantse Gemeente Pesse