2018-10-28 – Jeugddienst

‘Met andere ogen’ is het thema van de jeugddienst. De dienst wordt drukbezocht door jong en oud.

Het is erg fijn om het nieuwe gedeelte binnen te lopen. Wat is er al veel werk verricht. Onze ogen hebben heel wat te zien. Maar dat niet alleen, ook onze oren krijgen heel wat te horen. Een zanggroep uit de gemeente staat voorin enthousiast te zingen. Een groepje muzikanten begeleidt en ondersteunt zodat het een prachtig geheel wordt.

Het is vol maar iedereen heeft toch een plaatsje gekregen. De kinderen van de oppas spelen op de grond achterin.

De jeugddienstcommissie heet iedereen welkom en de dienst is te volgen op de beamer.

De blinde man in de bijbel wordt genezen door Jezus. Hij mag weer zien. Hij krijgt een kans om met andere ogen de wereld in te kijken. Het lijkt soms wel alsof wij blind zijn voor wat God ons wil vertellen.

Met andere ogen is een heel mooi onderwerp. Het is alsof je jezelf in de spiegel ziet en vergeten bent hoe je eruitzag. Hoe vaak kijken we niet oppervlakkig en keuren we iemand anders, keuren we die af? Maar Jezus kijkt met andere ogen naar ieder mens. Ook naar ons. En Zijn ogen zijn liefdevol en bemoedigend. Daarom is het ook voor ieder kind van God de taak om door Jezus’ ogen te beoordelen en te oordelen. De dominee geeft een mooie uitleg over dit onderwerp. En we zingen hele mooie vrolijke liederen afwisselend met zanggroep en gemeente.

Het is weer een blijde dienst en heel fijn dat de jeugddienstcommissie er weer een mooi programma van heeft gemaakt.

Na de dienst is er koffiedrinken en dat is dubbel leuk omdat alles nieuw is en we met elkaar genieten van alles wat we hebben als gemeente: zoveel talenten en zoveel helpende handen. Het was een moeilijke tijd maar wat kunnen we toch dankbaar zijn voor alles.

Laten we onze ogen openhouden en ook op een andere manier naar elkaar blijven kijken.

Allemaal anders en allemaal samen kinderen van die ene Vader.