2018-08-19 – Tentdienst

In wie zijn schoenen zou jij willen staan?

Een evangelisatiedienst georganiseerd door de Evangelisatiecommissie Pesse, Fluitenberg en Stuifzand.

Het was druk in de feesttent in Pesse. Eerst gezellig samen iets drinken en om half elf begon de dienst.

Muziek door de Muziekgroep Pesse e.o., drummer Jasper Dam, Rien Schippers achter de toetsen Albert de Vries gitaar en Roelanda van der Zwaag dwarsfluit. En dirigente Femke Anne Kaldenberg die op haar eigen bescheiden manier iedereen, ook het publiek, inspireerde.

De muziek en zang geheel verzorgd door dorpsgenoten; het was een heel enthousiast gebeuren. Solozang (heel bijzonder!) afgewisseld met zanggroep, muzikaal intermezzo en samenzang. De kinderen kregen ook gelegenheid om mee te doen met het uitzoeken van schoenen en het maken van muziek. “Schoenspecialisten” Jeroen Broekman en Janneke Drost betrokken het publiek bij spreekwoorden over schoenen, voeten, lopen enz. Spreekster Henriëtte van der Zwaag verzorgde de meditaties en het werd een heel mooi geheel waarvan iedereen heeft genoten, zowel groot als klein.

Alle medewerkers en samenstellers kregen een welverdiend applaus voor deze feestelijke morgen. En dat mag hier nog wel even extra herhaald worden!

Niet in andermans schoenen lopen en ook niet naast je schoenen gaan lopen maar ieder mens in zijn eigen schoenen waar je je toch het beste thuis voelt. En lopen in de voetstappen van Jezus.

Op het kaartje wat iedereen mee krijgt staat: Als God ons over rotsachtige wegen laat gaan, zorgt Hij ook voor stevige schoenen!