2018-06-24 – Jeugddienst “Feest”

Een jeugddienst voorbereid door de jeugddienstcommissie in samenwerking met de predikant en de organist.

Het thema van de dienst is “Feest in de kerk” en het wordt ook feest in de kerk! Door de vrolijke jonge gezichten voorin en verder in de kerk. Dit wordt ondersteunt door de keuze van de liederen die op de beamer geprojecteerd worden, “laat het feest zijn in de huizen; mensen dansen op de straat”.

Vrolijk klapten de gemeenteleden mee met de dansende jongeren voor in de kerk. Het podium was wat aan de kleine kant, maar gelukkig gaat dat veranderen. Ook een paar dappere kinderen van de nevendienst waagden zich aan de dans. Vroeger was dit iets ongehoords geweest, maar nu? Voor God uit je dak gaan? David danste ook voor de ark en de mensen uit de bijbel konden feestvieren met tamboerijnen, harpen en hoorngeschal. Wat geeft het een blijde sfeer in de kerk. Mandjes met een lekker stukje Mars of Nuts gaan rond en de organist die bijna werd vergeten vangt er behendig één uit de lucht.

Na de preek en de collecte krijgen we de zegen en de vrede van God mee naar huis.

Buiten schenkt de jeugd koffie en thee met een lekkere tompouce erbij. “Feest”

Mensen van de jeugddienst commissie, het daverende applaus na afloop van de dienst (en soms zelfs spontaan ertussen in) was zeker op zijn plaats. Dank jullie wel!