2018-04-08 – Evangelisatiedienst

“God is liefde!”

De kleurig parasolletjes in de kerk en de regenboog rond de deuren, de bloemenslingers aan de banken: alles verhoogde de sfeer in de kerk. Uitnodigend waren ook het drumstel, de gitaar, de dwarsfluit en de panfluit die al klaar stonden voor gebruik. Vooraf werd daar al gebruik van gemaakt en de muziek nodigde uit tot meezingen. Drummer Jasper Dam paste prachtig bij de muziekgroep.  Dirigent en orkest werden weer ondersteund en aangevuld door Harm Hoeve op het orgel. Dominee Egbert van Beesten verwoordde precies wat gebeurde in de dienst. De liederen waren aangedragen door gemeenteleden die er vaak zelf bij vertelden wat dat lied voor hen betekende tijdens bijvoorbeeld ziekte of gewoon in hun leven van alle dag.

Mooi om samen te zijn en te voelen hoe anderen hun weg gaan met God. Dat is een verrijking voor ons allemaal. Ook de jeugd had liederen aangedragen. Heel fijn! Dominee van Beesten meldde dat hij geen preek had gemaakt. Hij ging samen met ons n.a.v. platen op de beamer een preek maken. “Wat is liefde?” was de eerste vraag en langzaamaan kwamen de antwoorden vanuit de kerk. Het was even wennen maar wat was het een mooi geheel.

De kinderen werd gevraagd wat een liefdesbrief was en of ze er wel eens een hadden geschreven. “De Bijbel is Gods liefdesbrief aan ons allemaal”, vertelde de dominee. Daarmee gingen ze naar de kindernevendienst om daar hun eigen Bijbelverhaal te horen.

Het was een bijzondere dienst die ons optilde en “God is liefde!” kwam er heel goed in uit.

We kregen de zegen mee naar huis om die liefde van God ook in ons leven te laten zien en bovenal vanuit die liefde te leven.

Buiten dromden we samen in de zonneschijn voor een kopje drinken met (en, dat was een verrassing, paaseitjes en lekkere paaskoeken). Dat was niet alleen voor de kinderen een traktatie ook de volwassenen stonden al pratend te genieten van de koffie en het mooie weer. Een geslaagde dienst die weer heel goed en met zorg en liefde in elkaar gezet was.