2017-10-29 – Bijbelzondag

“Leef je Bijbel”

Vandaag is het Bijbelzondag en de voorganger is prop. L.W. de Haan uit Rouveen.

Wat mogen we blij zijn met een bijbel in onze eigen taal en in allerlei uitvoeringen die we maar kunnen wensen. Voorin de kerk staan er vele soorten uitgestald.

Jammer dat we zo vaak vergeten om het Boek ook daadwerkelijk te openen en er uit te lezen. Of zoals de dominee het uitlegt aan de kinderen: Als het donker wordt en er is geen licht, dan heb je een zaklantaarn nodig. Die moet je dan wel dichtbij je hebben, anders kun je hem niet pakken. Zo is de Bijbel eigenlijk het licht op je pad. Ook voor de donkere dagen. En ook die moet je niet ver weg op een plank laten staan. Je moet hem gebruiken, erin lezen, zodat je er altijd wat aan hebt. Ook als er verdrietige of moeilijke dingen gebeuren in je leven.

De preek ging over de vraag ‘Wat is het grootste gebod?’ die de farizeeën stelden aan Jezus. Voor ons ook een vraag waar we heel goed over na moeten denken.

De kinderen komen terug uit de kindernevendienst en zingen met ons “Lees je Bijbel, bid elke dag”. Zowel in het Nederlands als in het Engels en compleet met gebaren erbij.

De kinderen hebben boven schoenendozen versierd, die ze thuis kunnen vullen met allerlei spullen voor het project Actie Schoenendoos. Ook gemeenteleden kunnen dozen maken en die samen vullen met hun (klein)kinderen en/of een donatie geven in de doos in de kerk.

Tijdens de collecte wordt er een filmpje getoond over een project van het Nederlands Bijbelgenootschap. Het NBG wil geld inzamelen om prentenbijbels aan te schaffen voor kinderen in China.

We ontvangen allemaal weer de zegen van God en mogen die meenemen naar huis. Na de dienst kan er koffie worden gedronken en hebben Hennie en Agnes als contactpersonen van het Nederlands Bijbelgenootschap een bijbelquiz georganiseerd voor de aanwezigen.