2017-09-24 – Startzondag

Achter de kerk was er voor het begin van de dienst al een hele drukte. De dames en heren van de voorbereiding van de Startzondag hadden daar een tent opgezet met daarin een grote tafel met allerlei soorten taarten, cakes en andere lekkernijen, die na de dienst opgepeuzeld mochten worden.

In een volle kerk zong gospelgroep Arc en Ciel voorafgaand aan de dienst al enkele prachtige liederen.

De voorganger in deze dienst was dominee Verboom, voor velen een bekende. Voordat hij begon met zijn preek, gingen de collectezakken rond. Deze keer mochten we er iets uit pakken in plaats van in stoppen, ze waren namelijk goed gevuld met allerlei soorten snoep. Dat viel zeker in de smaak.

De kinderen van de kindernevendienst mochten een lolly uit het prachtige bloemstuk pakken, dat voorin de kerk stond. Een echt kunstwerkje!

De preek ging over Zacheüs die in een boom was geklommen om Jezus te zien. Hij werd door Jezus uit de boom geroepen, want Jezus wilde in zijn huis komen en met hem eten.

Zacheüs was verkeerd bezig geweest, of zoals de dominee dat zo mooi verwoorde: hij was verkeerd aan het bouwen. En hij was er niet gelukkig mee. Hij beleed zijn schuld en mocht opnieuw beginnen, bouwend op de liefde van Jezus. Waar bouwen wij op? Ook in het nieuwe seizoen, waarin het kerkenwerk weer begint, is het belangrijk dat we op Jezus bouwen. Dan is Zijn liefde onze leidraad en steun. Wat er ook gebeurt.

Na de dienst gingen we koffiedrinken achter de kerk en konden we de heerlijkheden proeven die door onze eigen gemeenteleden waren gemaakt. Wat een leuke “Heel PKN Pesse bakt”-wedstrijd en wat zijn onze gemeenteleden toch creatief. Als origineelste bakster werd Aster Bentvelsen uitgeroepen. Zij had het nieuwe kerkgebouw gemaakt van speculaaskoek, ontzettend knap! De walnootchocoladetaart van mevrouw Feenstra had ook een prijs verdiend (de lekkerste) en mevrouw Bentvelsen kreeg de prijs voor de mooiste taart. Alle anderen kregen een compliment! Het zien van al die genietende mensen was natuurlijk ook al een prijs op zich!

Veel gemeenteleden bleven nog gezellig hangen en de sfeer was heel ontspannen. De zon maakte het nog aangenamer en toen de barbecues aangingen waren er nog veel eters die het zich lieten smaken. Ondertussen was de jongste jeugd aan het hoelahoepen en verstoppertje aan het spelen. De koks waren fanatiek bezig en er waren ook heerlijke salades gemaakt door diverse mensen (ook talenten). Tevens viel er voor de liefhebben bier (gemaakt door Geert) te proeven. De advocaat van Sonja was ook voor menigeen een tongstreling. En natuurlijk was er ook gewoon fris en ranja, kortom: keuze genoeg. Om twee uur gingen de meeste mensen richting huis met een warm hart en een volle maag.

Een prima georganiseerde startzondag. Hulde aan de organisatoren! Ook alle koks, stoelensjouwers en andere hulpjes, heel erg bedankt! Een prima start van het kerkenwerk. Samen gaan we weer verder bouwen op Gods trouw.