18-06-2017 jeugddienst “Onze Vader”

Vanmorgen schijnt de zon en bij de kerk staan de deuren wijd open. Op het plein klinken door de open deuren vrolijke zangstemmen…

Bij het binnenkomen zien we in het gangpad leden van de gospelgroep die daar gewoon tussen de binnenkomers alvast uitnodigend hun eerste lied zingen.

Het geeft een blij gevoel en langzaamaan loopt de kerk vol. Veel jeugd natuurlijk; het is ook niet voor niets een jeugddienst. Maar ook oudere gemeenteleden zijn gekomen om dit samen met de jongeren te beleven.

Vandaag is het Vaderdag en juist vandaag gaat het over “Onze Vader in de hemel.”

De dienst wordt geopend door Harmina, namens de jeugddienstcommissie, die deze dienst samen met dominee t ’Lam en de jeugdouderling hebben voorbereid.

De Gospelgroep is ‘Testimony to the Lord’ uit Ruinerwold en omgeving.

Corine leest het Onze Vader waarbij ze steeds wordt onderbroken door een stem die als het ware de stem van de Vader is. Confronterend klinkt de stem bij de woorden: “Onze Vader”. …… ”Ja, wat is er?” Verschrikt en verbaasd reageert Corine, zoals we allemaal zouden reageren. Gewoon bidden immers. Maar het is niet gewoon, het is praten met Onze hemelse Vader en de woorden die we zeggen zijn niet zomaar iets. ‘Uw naam worde geheiligd, Uw wil geschiede’. Is dat zo, menen we dat? En door dit gesprekje worden we erop attent gemaakt dat het bidden niet vrijblijvend is. Iets om over na te denken in de volgende dagen van de week.

Dominee ’t Lam geeft een korte inleiding en uitleg over dit gebed. Houden wij van Onze Vader? Gaan wij ook veranderen als we dit gebed bidden, vergeven wij ook anderen zoals Hij ons vergeeft?

De gospelgroep zingt prachtige liederen. Hun mooie stemmen geven een stuk blijheid en lof aan onze Vader. You lift me up! En nog veel meer. In verrassende combinaties kinken de liederen door de kerk.

Joyce leest een gedicht: “Vaders brief” voor. Prachtig verwoord en indringend.

Na de collecte, die ook deels door de jeugd wordt gehouden, krijgen wij de zegen en Vaders vrede mee.

Ook “Testimony to the Lord” zingt een zegenbede en nog een prachtig lied van de bloeiende woestijn.

Dan trekken we de zon in waar koffie met koeken klaar staat voor iedereen.

Een mooie dienst en wat hebben we een geweldige Vader!