30-04-2017 Evangelisatiezondag

Bij het binnenkomen van de kerk maken de vrolijke regenboogkleuren van de versiering een warm welkom. Dat wordt versterkt door de heldere klanken van twee trompetten die samen met het orgel hun blijde geluid laten horen vanaf het balkon.

Het thema is: “De Muzikale Fruitmand “. Met medewerking van de evangelisatiecommissie, leden van de gemeente Pesse en omstreken. Organist is Harm Hoeve uit Rouveen. Trompettisten Edith en Arjan Post uit Doornspijk. En de voorganger is Ds. E van Beesten uit Witharen.

Een muzikale dienst met liederen die aangereikt zijn door gemeenteleden. Daar horen verhalen bij over geloof over beleving, herinneringen aan momenten in een leven of aan ouders of anderen die verbonden zijn met dit lied of gedicht. De inbreng is divers en soms zelfs geheel spontaan ter plekke! Mooi is dat: horen van anderen wat hen roert en bezielt, iets waar we allemaal warm van kunnen worden en het bemoedigd ook. Er is ook spontaan een boeket bloemen voor broeder en zuster Koskamp wat Henk hen overhandigd vanuit de E.C.

Dominee van Beesten vertelt heel eenvoudig en op eigen manier met voorbeelden uit zijn leven.

Als tekst de prachtige woorden uit Romeinen 8: 31 t/m 39. Hoe vaak vragen wij mensen ons niet af waarom er zoveel leed is in het leven van anderen of van ons zelf…… ook in de dagen van Paulus waarin mensen werden vervolgd en gemarteld was die vraag aan de orde.

God heeft er al iets aan gedaan hij gaf zijn Eigen Zoon in onze ellende (oud woord afgeleid van: uitlandig) Jezus redt ons uit de golven van nood en verdriet, grijpt onze hand en dan kan niemand ons meer scheiden van de liefde van God. Geen dood meer geen leven geen heden of toekomst lees het maar na… En eens mogen we bij Hem wonen in Zijn paradijs. Thuis!

Met de kinderen zingt de dominee een paar liederen die hij begeleid op de gitaar. Al snel zingen ook de volwassenen mee.

Het is een blijde dienst en we krijgen Gods Zegen mee naar huis.

Dank aan God en aan alle mensen die mee hebben gedaan. Edith en Arjan en Harm (prachtig en enthousiast) iedereen in de kerk, ook de luisteraars voor de kerkradio. De evangelisatiecommissie heeft er weer een prachtig geheel van gemaakt deze zondag.

Er staat weer koffie en thee in de zon buiten op ons te wachten. Wat hebben we het goed!