Jeugdwerk

De taakgroep Kerk en Jeugd houdt zich bezig met de kerkelijke activiteiten voor jongeren tot 18 jaar. Hieronder ziet u een overzicht.

Het jeugdwerk valt onder de verantwoording van de jeugdouderlingen, u kunt ze bereiken op onderstaand e-mailadres:

Huiscatechese

Elk jaar worden in september jonge gemeenteleden, tussen youthalpha12 en 18 jaar uitgenodigd voor catechisatie. Het catecheseteam heeft een programma klaar en zal dit programma in maart of april met alle groepen afronden. In onze gemeente streven we er naar dat catechese gegeven wordt door een predikant en door gemeenteleden (huiscatecheten).
Tijdens catecheseavonden wordt er gepraat, gelezen, gebeden, een spel gedaan, een gast uitgenodigd, een film gekeken, samen gegeten, enz. We gaan op zoek hoe ieder van ons op eigen wijze kan leren leven met het Woord van God en zijn Liefde in deze wereld. Een aantal enthousiaste, huiscatecheten verzorgen dit.
Het rooster voor 2018/2019 is in het kerkblad gepubliceerd.

e-mail:

Jeugddienstcommissie (JDC)

De jeugddienstcommissie, oftewel JDC, organiseert een aantal keer per jaar een jeugddienst. Voor deze diensten komen we bij elkaar om de dingen die geregeld moeten worden te bespreken. We verzinnen bijvoorbeeld een thema, zoeken een band uit, kiezen een collectedoel en zorgen voor leuke liedjes.

De JDC bestaat uit jongeren en een jeugdouderling.
Lijkt het je leuk om mee te helpen met de voorbereiding van een dienst, je bent altijd welkom.

Groetjes,
Els Fidom, Harmina Abee, Arjan Fidom, Melissa van Achteren, Myrthe Pierik en Joyce van de Laar

U kunt contact opnemen met de JDC via het emailadres:

Op onze Facebookpagina kan je meer informatie vinden.

Kindernevendienst

Elke zondag kun je naar de kerk, maar een uur stil zitten valt vaak niet mee. Tijdens de preek mag je met je leeftijdsgenoten naar de kindernevendienst.

We luisteren met elkaar naar verhalen uit de Bijbel, maar in onze eigen taal en tijd geschreven. Naar aanleiding van het verhaal wordt hierover gepraat met elkaar,gaan we zingen, tekenen, kleuren of maken een knutselwerkje.

Buiten de kerkdiensten proberen we bijzondere momenten met de kinderen van de basisschool te organiseren. Zoals bijvoorbeeld een filmavond. Het schooljaar wordt afgesloten met een gezellige ochtend of middag.

Samen met de dominee wordt feestelijk afscheid genomen van alle groep 8 kinderen in een bijzondere eredienst.

Mochten er toch nog vragen zijn of heb je suggesties, laat het ons even weten. Ook wanneer het je (jong of oud) leuk lijkt om ons team te versterken horen wij het natuurlijk graag.

Groeten van team kindernevendienst

Sonar


Voor de jeugd van 12 t/m 18 jaar zijn er Sonar-bijeenkomsten. Elke derde zondag van de oneven maand ben je vanaf 9.45u welkom boven in het Kruispunt.
Meer informatie over Sonar is te vinden op de Facebookpagina van Sonar.

18 en nu?

Eindelijk ben je 18 en mag je zelf beslissen wat je nu eigenlijk wilt gaan doen. Maar dan? Je bent te oud om nog bij de jeugd te horen, want dat gaat immers maar tot 18 jaar, maar je voelt je te jeugdig om je bij de “volwassenen” op je plek te voelen. Daarnaast ben je misschien zoekende in wat de kerk nu allemaal te bieden heeft. Je hebt misschien wel belijdenis gedaan, maar dan begint het pas…

Allemaal vragen waar je eigenlijk niet goed het antwoord op weet (of juist wel) en dit graag wilt delen met vrienden. Alleen, je weet niet goed hoe, want in de kroeg of tijdens het passen van kleding in het pashokje over het geloof te hebben is ook zowat…

Nu verwacht je natuurlijk een stukje met “dan komt hier de oplossing”, maar, helaas, die kunnen wij je niet geven. Wat wij wel kunnen geven zijn handvatten om je te helpen en dat willen wij natuurlijk graag doen.

De bedoeling is om in de vorm van een samenkomst met eten, een hapje en een drankje, of in de vorm van een spel, wat met elkaar te praten over onderwerpen die jullie bezighouden en hoe we in het geloof, de kerk en wat doen we nog met de Bijbel staan.

Daarom gaan wij vanaf dit seizoen iets nieuws proberen. Hoe dit exact eruit zal gaan zien, hangt natuurlijk van jullie af, het gaat immers om jullie. De exacte datum is nog niet bekend. Mocht je nog met vragen zitten, schroom niet en vraag deze gerust.

Enthousiast? Meld je dan aan bij Petra Koopman.

Groetjes,
Petra Koopman
06-34506819